COVID-19 nusitaikė į vaikus: susirgo net septyni nė 10 metų nesulaukę panevėžiečiai

Virusas skaudžiausiai kerta seniems, ligotiems žmonėms, tačiau nepagaili ir pačių mažiausių: šiomis dienomis kovidu susirgo net septyni nė 10 metų nesulaukę panevėžiečiai. Vaikų būklė greičiausiai nėra bloga, nes į ligoninę nė vieno guldyti nereikėjo.

 Infekcinių ligų klinikoje kurį laiką nebuvo mirusiųjų nuo kovido, už tai dabar jau paskelbta apie senuko mirtį. <br> A.Švelnos nuotr.
 Infekcinių ligų klinikoje kurį laiką nebuvo mirusiųjų nuo kovido, už tai dabar jau paskelbta apie senuko mirtį. <br> A.Švelnos nuotr.
Miršta daugiausia nepasiskiepiję.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Miršta daugiausia nepasiskiepiję.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Miršta daugiausia nepasiskiepiję.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miršta daugiausia nepasiskiepiję.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miršta daugiausia nepasiskiepiję.<br>V.Skaraičio nuotr.
Miršta daugiausia nepasiskiepiję.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Laimis Kavoliūnas, panskliautas.lt

Aug 26, 2021, 9:24 PM

Greit užgeso reanimacijoje

Vis smarkiau įsišėlstančio koronaviruso aukomis tapo dar 4 Panevėžio krašto gyventojai – trys panevėžiečiai ir biržietė.

Panevėžio visuomenės sveikatos centro darbuotoja Dovilė Brajinskienė sakė, kad 55 metų rajono gyventoja sunkios būklės buvo paguldyta į ligoninės Reanimacijos skyrių ir penktadienį užgeso. Moteris nuo kovido nebuvo skiepyta.

Kita tos dienos viruso auka – taip pat neskiepytas 90-metis panevėžietis. Senukas Infekcinių ligų klinikoje su kovidu kovojo beveik dvi savaites, tačiau liga buvo stipresnė.

Tą pačią dieną ir mirė

Panevėžio medikams nepavyko išgelbėti ir 83 metų biržietės. Kovidas moteriai buvo nustatytas penktadienį, tą pačią dieną ji ir mirė. Ar biržietė buvo pasiskiepijusi, duomenų nėra.

Sekmadienį mirė irgi nepasiskiepijusi 84 metų panevėžietė. Į medikų rankas moteris pateko su kovidui būdingais simptomais – galvos skausmais, aukšta temperatūra, kosuliu, sloga.

Statistikos departamento duomenimis, per pastarąsias 4 dienas apskrityje patvirtinti 108 nauji viruso atvejai, iš jų Panevėžio mieste – 67, rajone – 17, Pasvalyje – 8, Biržuose – 7, Kupiškyje – 6, Rokiškyje – 3.

Ligonę išsiuntė namo

Virusas nesitraukia iš Biržų ligoninės – kovidu susirgo paskiepytas gydytojas ir viena pacientė.

Įstaigai vadovaujantis Petras Bimba sakė, kad moteris nejautė jokių ligos simptomų, kadangi serga nesunkiai, nustačius infekciją buvo išleista namo.

Kartu su šia biržiete gulėjusios moterys neužsikrėtė, dabar jos izoliuotos atskirose palatose.

Infekcijos židinys plečiasi įmonėje „Biržų duona“: serga jau 4 darbuotojai ir vieno iš jų artimasis.

D.Brajinskienė sakė, kad virusas toliau plinta šeimose. Šiomis dienomis kovidu susirgo net septyni nė 10 metų neturintys panevėžiečiai – 4 mergaitės ir 3 berniukai.

Nuo sergančių tėvų greičiausiai užsikrėtė ir 15-metis kupiškėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.