Į PSO vadovo postą – vos vienas kandidatas

Vienintelis kandidatas į Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovus yra dabartinis jos generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas, kurio pirmoji kadencija artėja prie pabaigos, paskelbė ši Jungtinių Tautų agentūra.

Pasaulio Sveikatos organizacijos būstinė.<br>123rf nuotr.
Pasaulio Sveikatos organizacijos būstinė.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-29 16:54, atnaujinta 2021-10-29 16:55

56 metų buvęs Etiopijos sveikatos apsaugos ir užsienio reikalų ministras, būdamas PSO vadovas stojo į kovos su COVID-19 pandemija priešakinę liniją.

2017 metais išrinkto Tedroso Adhanomo Ghebreyesuso įgaliojimai baigsis kitų metų rugpjūtį.

Jis užsitikrino 28 šalių, įskaitant Prancūziją, Vokietiją, Indoneziją, Nyderlandus ir Ispaniją, paramą antrai kadencijai, pranešė PSO.

Kandidatūrų teikimo terminas baigėsi rugsėjo 23 dieną. Valstybės narės Ženevoje įsikūrusiai agentūrai pateikė užklijuotą voką, kurio ji neatplėšė iki spalio 1 dienos.

2017 metais Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas tapo pirmuoju afrikiečiu, stojusiu prie šios svarbios JT organizacijos vairo.

Jis yra matomas PSO veidas nuo COVID-19 pandemijos pradžios ir yra palyginti populiarus dėl savo vaidmens koordinuojant organizacijos atsaką į pasaulinę krizę.

Vis tik dėl Tedroso Adhanomo Ghebreyesuso kandidatūros kilo klausimų, kai buvo pranešta, kad Etiopija nusprendė jo neberemti dėl konflikto jo gimtajame Tigrėjaus regione.

Kandidatus į PSO vadovo postą paprastai siūlo jų gimtosios šalys.

Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas užsitraukė Adis Abebos vyriausybės nemalonę, nes nekart viešai smerkė represijas Tigrėjuje.

Naujas PSO bus išrinktas slaptu balsavimu per gegužę vyksiančią Pasaulio sveikatos asamblėją – kasmet rengiamą pagrindinį organizacijos valstybių narių susitikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.