Jungtinėje Karalystėje rasta negyva viešai apie priekabiavimą prakalbusi LSMU neurochirurgė: moteriai buvo vos 35-eri

Liepos 12 d. namuose rasta negyva Julija Kozlova, neurochirurgė prieš kelis metus prabilusi apie priekabiavimą Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU) pastaruoju metu dirbo Jungtinėje Karalystėje. Britų žiniasklaida skelbia apie moters savižudybę.

Nusižudė J. Kozlova<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nusižudė J. Kozlova<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2022, 2:20 PM, atnaujinta Jul 27, 2022, 3:54 PM

Skelbiama, kad prieš 2 savaites namuose rasta gydytoja dar buvo paguldyta į Salfordo karališkąją ligoninę. Deja, bet padėti moteriai nevepavyko, jos būklė per sunki, kad ji išgyventų, rašo The Bolton news.

Liepos 13 d. paryčiais oficialiai diagnozuota smegenų mirtis. Dėl įvykio pradėtas tyrimas, bet skelbiama, kad policija nerado jokių įtartinų aplinkybių, išsamus nagrinėjimas turėtų įvykti gruodžio 15 d.

Kaltinta šmeižtu

Lrytas.lt primena, kad L. Kozlova buvo pirmoji moteris, įstojusi į LSMU neurochirurgijos rezidentūrą.

J.Kozlova prieš kelis metus viešai prabilo, kad per praktiką Kauno klinikose trys chirurgai ją nepadoriai lietė ir žemino dėl to, kad yra moteris, todėl chirurgijoje nieko nepasieks.

Tuomet pačiai merginai teko teisintis teismuose – trys gydytojai kreipėsi į teismą dėl šmeižto. Gydytoja buvo sulaikyta oro uoste ir apklausta.

Visuomenininkai rinko pinigus, kad galėtų jai pasamdyti advokatą. „Mes manome, kad žmonės, kurie buvo seksualiai išnaudoti, prie kurių buvo priekabiaujama, turi viešai kalbėti, nes tai yra visuomenės interesas. To reikia, kad žmonės nesijaustų palikti vieni, nes šiuo metu teisinė sistema jų neapsaugo“, – kalbėjo žmogaus teisių gynėja Jūratė Juškaitė.

Prieš dvejus metus Kauno apygardos teismas moterį išteisino, konstatavęs, kad nebuvo padarytas joks nusikaltimas, ir atmetė gydytojų Egidijaus Marcinkevičiaus ir Jono Parnarausko skundus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.