Ukrainiečiai psichologai pradėjo teikti nemokamą emocinę pagalbą

Šių metų kovo pradžioje startavęs Lietuvos psichologų sąjungos (LPS) kartu su partneriais inicijuotas emocinės pagalbos projektas tęsia veiklą ir primena apie galimybę ukrainiečiams gauti nemokamas nuotolines konsultacijas su psichologu.

Emocinė pagalba<br>123rf nuotr.
Emocinė pagalba<br>123rf nuotr.
Emocinė pagalba<br>Pranešimo siuntėjų iliustr.
Emocinė pagalba<br>Pranešimo siuntėjų iliustr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 7, 2022, 11:31 AM, atnaujinta Dec 7, 2022, 12:57 PM

Šiuo metu konsultacijas teikia beveik 20 specialistų iš Lietuvos, o nuo projekto pradžios jau suteikta daugiau kaip 100 konsultacijų. Prie projekto neseniai prisijungė ir dvi ukrainietės psichologės – Lietuvoje apsistojusi Halyna ir Kijeve gyvenanti Liubovė.

Lietuvos psichologų sąjungos (LPS) prezidentė Aina Adomaitytė mano, jog ukrainiečių specialistų prisijungimas prie projekto paskatins ukrainiečius drąsiau kreiptis emocinės pagalbos.

„Tai galimybė ne tik savo gimtają kalba gauti konsultacijas, bet ir iš savo tautiečio specialisto, kuris išgyvena tuos pačius stiprius jausmus. Psichologinių konsultacijų tikslas: sudaryti galimybę išsikalbėti, priimti ir normalizuoti išgyvenimus, palaikyti ir stiprinti emociškai ir skatinti bet kokį funkcionavimą“, – teigia A. Adomaitytė.

Projektui pritraukta tarptautinė parama, kurią inicijavo „Rotary International Apygarda 1462“, vienijanti 59 Lietuvoje veikiančius Rotary klubus, atvėrė galimybę išplėsti psichologinę pagalbą ukrainiečių šeimoms bei ukrainiečiams psichologams tęsti profesinį kelią.

Ukrainiečiai, turintys psichologo kvalifikaciją ir norintys tęsti profesinę veiklą, kviečiami kreiptis į LPS lps@psichologusajunga.lt.

Patvirtinus kvalifikaciją, ukrainiečiai specialistai kviečiami jungtis prie manodaktaras.lt platformos ir teikti psichologinę pagalbą tautiečiams, o už suteiktas konsultacijas, kaip ir kitiems pagalbą teikiantiems specialistams, mokamas atlygis.

Tarptautinį Globalios Dotacijos projektą parėmė Rotary Apygardos iš JAV, Suomijos, Islandijos, Norvegijos, Švedijos – Latvijos, taip pat – Kauno, Rygos, Sopoto, Bolonijos, Čikagos lietuvių ir kiti JAV klubai, paramą skyrė tarptautinis Rotary fondas.

Lietuvos Rotary atstovas Vygintas Grinis pažymi, kad Lietuvos Rotary Apygarda teikia humanitarinę pagalbą Ukrainos ligoninėms, dovanoja automobilius, gaisro gesinimo mašinas, remia karių reabilitaciją ir ukrainiečių mokyklas Lietuvoje. Bendradarbiaujant Rotary ir LPS, Anykščiuose ir Trakuose sukurtos sąlygos dirbti ukrainietei psichologei, kuri konsultuoja savo tautiečius.

Globalios Dotacijos projekto rėmuose nesenai baigėsi Traumos įveikos metodų mokymai, kuriuose dalyvavo 17-os Lietuvos ir Ukrainos mokyklų mokytojai ir psichologai, kurie dirba su pažeistais vaikais.

Užsiregistruoti nemokamai psichologinei pagalba galima čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.