Biržų medikė prabilo apie patirtą siaubą: pacientė ėmė smaugti gydytoją

Biržuose greitosios pagalbos į Priėmimo skyrių vežamas girtas pacientas automobilyje išspardė įrangą, o medikai sulaukė grasinimų iš jo brolių. Teko įsikišti policijai.

Greitoji medicinos pagalba.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Greitoji medicinos pagalba.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Greitoji medicinos pagalba.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Greitoji medicinos pagalba.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Greitoji medicinos pagalba.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
Greitoji medicinos pagalba.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
Greitoji medicinos pagalba.<br>V.Skaraičio nuotr.
Greitoji medicinos pagalba.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 10:04 AM, atnaujinta Jan 12, 2023, 1:04 PM

Ankstų rytą medikams paskambinęs 19 metų biržietis pasiskundė, kad Biržuose, Kęstučio gatvėje, prie parduotuvės griuvo ir susižeidė koją. Jaunuolis tikino, jog prieš savaitę koja buvo operuota, todėl baiminasi, kad ji nebūtų lūžusi.

Nelaimėliui į pagalbą nuskubėjo jauna medikė su kolega paramediku, tačiau abu pateko į išskirtinę situaciją, sulaukė nepelnytų priekaištų ir grasinimų.

Pasitiko girti broliai

Nuvykusiai medikų brigadai pirmiausia teko ieškoti pagalbos besišaukusio nukentėjėlio. Nurodyto buto duris atidarę gyventojai tikino, kad medikų nekvietė ir nieko nežino apie jokį sužeistąjį. Tuomet perskambinusi telefono numeriu, kuriuo buvo kviesta greitoji pagalba, medikė išgirdo, kad nelaimėlis laukia kieme prie namo.

„Pasitiko mus trys girti ir agresyvūs vyrai. Jie vos laikėsi ant kojų ir tvirtino esantys broliai“, – rytinį įvykį prisiminė Biržų skubiojoje medicinos pagalboje slaugos specialiste dirbanti jauna moteris.

Skausmu besiskundžiantį nukentėjėlį medikai įsodino į tarnybinę mašiną ir ėmėsi apžiūros. Jaunas vyras blaškėsi lyg būtų didžiausias ligonis ir rėkė: „Dabar tai tikrai koją nupjaus, ragas jai.“

Kaip vėliau paaiškėjo, jaunuoliui nieko rimto net nebuvo nutikę. Tiesiog eidamas jis nikstelėjo koją, todėl šiek tiek patino čiurna.

Šaukė ir priekaištavo

Iš pirmo žvilgsnio nebuvo aišku, ar kaulai nelūžę, tad medikai nutarė įdėti koją į įtvarą ir nuvežti nelaimėlį į ligoninės priimamąjį, kad padarytų jos rentgeno nuotrauką.

„Kol kolega dėjo įtvarą, devyniolikamečio teiravausi asmens duomenų, kuriuos reikia įrašyti į dokumentą“, – sakė slaugytoja.

Visa tai nepatiko tiek nukentėjėliui, tiek jo vyresniems broliams. Trijulė vienas per kitą šaukė ant medikų, ėmė jiems priekaištauti.

Vienas jų piktinosi, esą jaunėliui broliui labai blogai, o medikai nesąmonių klausinėja. Broliui pritarė ir pats nukentėjėlis.

Jis dar šaukė, kad niekur be brolių nevažiuos, todėl važiuojant į ligoninę medikams teko vieną jų pasiimti kartu į automobilį. Trečias brolis išsikvietė taksi ir nuvažiavo jiems iš paskos.

Išgirdo grasinimus

Baimindamasi agresyvių vyrų slaugytoja nevažiavo kartu su jais vienoje kabinoje, o atsisėdo priekyje šalia vairuotojo.

Šiek tiek pavažiavę medikai išgirdo triukšmą. Nukentėjėlis sveikąja koja ėmė spardyti įrangą. Į šoną nuskriejo medikų krepšys, smūgiai pasipylė į spintelę, buvo išbarstyti tvarsčiai.

Pasiekę ligoninę medikai išlaipino agresyvų pacientą ir jo brolį. Tuomet prie slaugytojos priėjo taksi automobiliu atvažiavęs trečiasis jų brolis ir ėmė grasinti.

„Taip ir žinok, jei dėl tavęs mano broliui koją nupjaus“, – tokį grasinimą išgirdo jauna medikė.

Policijai žinomi veikėjai

Pareigūnus iškvietė budintis ligoninės gydytojas. 19-mečiui surašyti du protokolai.

„Vienas – už girto pasirodymą viešojoje vietoje, antras – už viešosios rimties trikdymą“, – sakė Biržų policijos atstovas Deividas Valtaris. Anot jo, broliai policijai žinomi už smulkius pažeidimus.

Vos porą metų Biržų greitojoje pagalboje slaugos specialiste dirbanti moteris neslėpė, kad jiems dažnai tenka susidurti su agresyviais ir girtais pacientais, tačiau medikai ne visada apie smarkuolius praneša policijai.

„Jei kiekvienąkart kreipsiesi į policiją, nebus kada dirbti“, – sakė moteris.

Puolė smaugti medikės

Jauna gydytoja sakė, kad savotiško krikšto sulaukė vos pradėjusi dirbti greitojoje pagalboje.

Tąkart vasarą su kolega iš Biržų ligoninės Priėmimo skyriaus ji vežė Panevėžio ligoninės psichiatrams konsultuoti girtą moterį.

„Sėdėjau šalia jos, abi bendravome, bet moteris staiga nusprendė, kad niekur nebenori vykti“, – prisiminė medikė.

Moteris puolė ant slaugytojos ir ėmė ją smaugti. Užpultoji dar spėjo vairuotojui šūktelėti, kad sustotų. Išlipusi iš automobilio agresyvi moteris patraukė savais keliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.