Kinija teigia peržengusi sunkių COVID-19 infekcijų apogėjų

Kinija, valdžios institucijų duomenimis, prieš Kinų naujuosius metus pasiekė sunkių COVID–19 infekcijų apogėjų. Kritinės būklės pacientų skaičius ligoninėse sausio 17 dieną buvo daugiau kaip 40 proc. mažesnis už sausio 5–osios rodiklius, ketvirtadienį sakė Nacionalinės sveikatos komisijos pareigūnas, kurį cituoja agentūra „Reuters“.

Koronavirusas Kinijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Kinijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2023, 5:07 PM

Šalis, anot jo, peržengė sunkių pacientų bangos karščiavimo klinikose ir skubios pagalbos skyriuose piką. Tačiau oficialūs šalies pateikiami koronaviruso duomenys ir toliau vertinami skeptiškai.

Pasak Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO), yra kai kurių „labai reikšmingų informacijos spragų“.

Dar trečiadienį Kinijos prezidentas Xi Jinpingas reiškė susirūpinimą, kad kaimiškos Liaudies Respublikos teritorijos nesugebės susitvarkyti su tikėtinu infekcijų skaičiaus augimu per Naujųjų metų kelionių bangą.

Kinija naktį į sekmadienį pasitiks Triušio metus. Šimtai milijonų žmonių tradiciškai per Naujuosius keliauja į savo gimtąsias vietas. Pekino ir Šanchajaus geležinkelio stotyse ketvirtadienį buvo sausakimša keleivių, norinčių nuvykti pas savo šeimas kaime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.