A. Dulkys lankosi Šveicarijoje: dalyvauja sveikatos apsaugos ministrų susitikime dėl pacientų saugos

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys dalyvauja 5-ajame Globaliame sveikatos apsaugos ministrų susitikime dėl pacientų saugos, skelbia Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>J. Eglinsko, ELTA nuotr.
Arūnas Dulkys<br>J. Eglinsko, ELTA nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dulkys<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 24, 2023, 9:26 AM

„Vis dar reikia stiprinti pacientų saugą ir didinti informuotumą suteikiant šiai problemai prioritetą visuose sveikatos priežiūros sistemos lygmenyse. Taip pat labai svarbūs tokie pagrindiniai pacientų saugos gerinimo elementai, kaip pacientų įgalinimas, sveikatos priežiūros darbuotojų vaidmens ir gebėjimų stiprinimas, šio klausimo kaip prioriteto iškėlimas formuojant politiką bei skaitmeninių išteklių tam spręsti naudojimas“, – sako ministras Arūnas Dulkys.

Kviesdamas į renginį Šveicarijos Konfederacijos prezidentas Alainas Bersetas teigia, kad pacientų sauga yra pasaulinė visuomenės sveikatos problema, susijusi su visomis sveikatos sistemomis visame pasaulyje.

„Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, „nepageidaujami įvykiai“, kuriuos sukelia pacientų saugos stoka, yra tarp dešimties dažniausių mirties ir negalios priežasčių visame pasaulyje. Didelės dalies šių incidentų galima išvengti“, – A. Bersetas.

Pranešama, kad Susitikimo metu taip pat bus aptariamas 74-ojoje Pasaulio sveikatos asamblėjoje pristatyto Pasaulinio 2021–2030 m. pacientų saugos veiksmų plano įgyvendinimas.

„Priėmus visuotinį Pacientų saugos veiksmų planą, mums buvo nustatyta gera strateginė kryptis, kaip panaikinti išvengiamą žalą sveikatos priežiūros srityje ir pagerinti pacientų saugą įvairiose praktikos srityse. Tačiau vis dar išlieka daug iššūkių, kaip ją pagerinti pasauliniu mastu“, – sako ministras.

Šveicarijoje vykstančio susitikimo metu sveikatos apsaugos ministrai, aukšto lygio atstovai ir ekspertai iš viso pasaulio aptars perspektyvas pacientų saugos didinimui, spręs, kokių veiksmų galima imtis pacientų patiriamos žalos sumažinimui bei dalinsis patirtimi, kokį poveikį pacientų saugai turėjo COVID-19 pandemija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.