Raseiniai ieško vadovų ligoninės ir poliklinikos direktorių pareigoms užimti

Raseinių rajono savivaldybės administracija birželio pradžioje paskelbė du naujus itin svarbius konkursus VšĮ Raseinių ligoninės ir VšĮ Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) direktorių pareigoms užimti. Naujų vadovų paieškos pradėtos, nes šiuo metu baigiasi dabar pareigas einančių direktorių kadencijų laikas, kuris pagal įstatymą trunka 5 metus.

Raseinių ligoninė<br>Raseinių rajono savivaldybės nuotr.
Raseinių ligoninė<br>Raseinių rajono savivaldybės nuotr.
Raseinių poliklinika<br>Raseinių rajono savivaldybės nuotr.
Raseinių poliklinika<br>Raseinių rajono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Raseinių rajono savivaldybės informacija

Jun 14, 2023, 11:51 AM

Būsimam Raseinių ligoninės direktoriui Savivaldybės vadovai jau yra numatę prioritetinius darbus. Pasak jų, svarbu, kad naujasis vadovas pasistengtų išlaikyti daugiaprofilinį šios ligoninės statusą, atliktų visas reikiamas procedūras, kurios leistų Raseinių ligoninei tapti medikų rezidentūros baze.

Taip pat reikėtų stengtis pritraukti naujų medicinos specialistų, nes tai savaime leistų sumažinti ir pacientų laukimo eiles pas gydytojus. Tad, iš numatytų užduočių galima suprasti, jog naujasis gydymo įstaigos vadovas nebūtinai turi būti medicinos srities ekspertas, svarbiausia yra profesionalūs vadybiniai gebėjimai.

Lygiai taip pat prioritetiniai darbai iš Savivaldybės vadovų pusės yra numatyti ir būsimam Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriui: sudėlioti etatus ir valandas taip, kad gydytojai gautų pilnus darbo krūvius ir jiems nereikėtų važinėti dirbti per kelias rajono gydymo įstaigas, tuo pačiu tai garantuotų ir nuolatinį, nepertraukiamą ambulatorijų darbą.

Taip pat naujojo vadovo bus prašoma pasirūpinti mobiliųjų punktų plėtra, kad svarbiausios medicininės paslaugos rajono gyventojams būtų pasiekiamos ir pačiose mažiausiose gyvenvietėse. Galiausiai, vienas iš naujojo vadovo tikslų būtų išlaikyti stabilų šio sveikatos priežiūros centro pajamų ir išlaidų balansą.

Vidmantas Merkliopas VšĮ Raseinių ligoninės direktoriaus pareigas eina nuo 1998 m., o Violeta Užringienė VšĮ Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centre (PSPC) direktoriaus pareigose dirba nuo 2013 m.

Savivaldybės valdomai viešajai įstaigai vadovauja direktorius, kurį viešo konkurso būdu penkeriems metams į direktoriaus pareigas skiria ir iš jų atleidžia Raseinių rajono savivaldybės meras teisės aktų nustatyta tvarka.

Dokumentai konkursams VšĮ Raseinių ligoninės ir VšĮ Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriaus pareigoms užimti teikiami iki 2023–06–20 imtinai Viešojo valdymo agentūrai elektroniniu būdu per VATIS Atrankos modulį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.