Prestižinio kongreso dalyviai aptarė ir socialinius tinklus

Paciento teisės, COVID-19 pandemijos sukelti sveikatos priežiūros sektoriaus sukrėtimai, dirbtinio intelekto vaidmuo medicinoje.

Prestižinio kongreso dalyviai aptarė ir socialinius tinklus.<br>Organizatorių nuotr.
Prestižinio kongreso dalyviai aptarė ir socialinius tinklus.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2023, 8:10 AM

Tiek medicinos teisės problemų Vilniuje, Mykolo Romerio universitete (MRU) šią savaitę aptarinėja teisininkai, mokslininkai, advokatai, ir medikai iš Europos, Amerikos, Azijos, Australijos bei Afrikos žemynų.

Mykolo Romerio universitetas teisę rengti kongresą Vilniuje laimėjo 2019 metais Tokijuje vykusio WAML Kongreso metu.

Daugiau nei 150 kongreso dalyvių svarsto vykdomų sveikatos sistemos reformų problemas, diskutuoja apie pilietinės visuomenės vaidmenį ir atsakomybę sveikatos sektoriuje, teismo medicinos ekspertų vaidmenį, tiriant karo nusikaltimus (Rusijos kariną agresija Ukrainoje).

Medicinos paslaugų reklama socialiniuose tinkluose TikTok ir Instagram, gimdymų namuose legalizavimas Bosnijoje ir Hercegovinoje. Tai tik maža dalis temų, kurias aptarė kongreso dalyviai.

Siekiant užtikrinti, kad tematika nesikartotų, pagrindinė WAML konferencijos tema kiekvienais metais keičiasi.

Diskusijų temos keičiasi atsižvelgiant į pasaulio regiono, kuriame vyksta, kongresas, aktualijas.

Į įvairias MRU socialinių mokslų studijų programas įtraukta nemažai sveikatos teisės klausimų. Anot MRU profesorės Tomos Birmontienės sveikatos teisė yra itin svarbi mūsų visų gyvenimo sritis.

„Galėtume išskirti vieną pagrindinių teisės studijų programų – tai Sveikatos teisės programos studijos, kurių pagrindinis tikslas yra gilintis, analizuoti šios teisės srities klausimus, betarpiškai susijusius su medicinos mokslo pasiekimais, praktika“, – sakė T.Birmontienė.

MRU plėtojama sveikatos teisės kryptis lėmė ir tai, kad universitetas tapo Pasaulinės medicinos asociacijos (WAML) rengiamo 27-ojo pasaulinio kongreso partneris.

Pasaulinė medicinos teisės asociacija (WAML) įkurta 1967 m., vienija įvairių pasaulio valstybių teisininkus, mokslininkus, advokatus, medikus, dirbančius akademinėje ir praktinėje srityse.

Pasaulinis medicinos teisės kongresas yra prestižinis, senas tradicijas turintis renginys, kuris kiekvienais metais vyksta kitoje pasaulio valstybėje. 2019 metais jis vyko Japonijoje (Tokijuje), 2022 metais – Australijoje, o 2024 metais kongresas turėtų vykti Kanadoje (Toronte).

WAML leidžia mokslinį žurnalą – „Medicine and Law“, kuriame autoriai iš daugiau kaip 100 šalių publikavo daugiau kaip 2000 straipsnių. Taip pat kiekvieną mėnesį platinamas WAML narių naujienlaiškis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.