Ar teistas chirurgas vadovaus ligoninei? Raseinių mero sprendimas – kitą savaitę

Raseinių rajono merą Arvydą Nekrošių pasiekė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) surinkta informacija apie ligoninės vadovo konkursą laimėjusį Gintarą Pikūną. Pasak mero, tarnyba konstatavo faktą apie G. Pikūno teistumą. A. Nekrošius galutinį sprendimą dėl G. Pikūno tinkamumo eiti ligoninės vadovo pareigas žada priimti kitą savaitę.

A. Nekrošius kitą savaitę apsispręs dėl Raseinių ligoninės vadovo.<br>lrytas.lt koliažas
A. Nekrošius kitą savaitę apsispręs dėl Raseinių ligoninės vadovo.<br>lrytas.lt koliažas
Arvydas Nekrošius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Arvydas Nekrošius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Irtautė Gutauskaitė

Aug 17, 2023, 1:35 PM, atnaujinta Aug 17, 2023, 1:36 PM

„Pagal konkurso nuostatas turiu 14 dienų, tai dar šią savaitę sprendimo nepriiminėsiu. Nuspręsiu kitą savaitę, pasitaręs su tarybos nariais, su kolegomis, kaip jie mato tą situaciją. Ir turbūt kitą penktadienį jau turėsiu sprendimą“, – Eltai teigė Raseinių rajono meras.

„STT nieko naujo nepasakė – pateikė tą pačią informaciją, kaip jau skelbta viešojoje erdvėje. Kažkokių kliūčių kaip ir nemato, bet tiesiog konstatuoja tokį (teistumo – ELTA) faktą. Reiškia, čia bus mano asmeninis apsisprendimas“, – sakė A. Nekrošius.

Meras kol kas neatskleidė, ar jo sprendimas bus palankus G. Pikūnui.

„Dar neteigiu, kad linkstu į tą pusę“, – pažymėjo A. Nekrošius.

Praėjusį trečiadienį ELTA paskelbė, kad Raseinių ligoninės vadovo konkursą laimėjęs G. Pikūnas 2012 m. buvo nuteistas už sukčiavimą. Jam skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.

Raseinių rajono meras Arvydas Nekrošius Eltai patvirtino, kad G. Pikūnas apie savo teistumą konkurso organizatoriams nebuvo pranešęs.

Eltos kalbintas G. Pikūnas nepaneigė, kad anksčiau buvo teistas, tačiau nenorėjo prisiminti įvykio, dėl kurio buvo teismo pripažintas kaltu. Vyras pažymėjo, kad jo teistumas yra išnykęs, jis teigė turintis tai įrodančią pažymą.

Raseinių rajono meras A. Nekrošius Eltai tikino apie G. Pikūno teistumą sužinojęs prieš pat konkurso finalinį etapą. Tačiau už ką G. Pikūnas buvo pripažintas kaltu, meras informacijos neturėjo.

Iki šiol A. Nekrošius laukė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) informacijos apie konkursą laimėjusį chirurgą.

ELTA primena, kad liepos pabaigoje Raseiniuose dalis medikų suabejojo ligoninės vadovo konkurso skaidrumu. Dėl to pasipiktinimą išreiškė dalis ligoninės darbuotojų, 7 darbuotojai buvusiam ligoninės direktoriui Vidmantui Merkliopui įteikė prašymus išeiti iš darbo.

Anot medikų, mieste ėmė sklisti kalbos, kad, nepasibaigus ligoninės vadovo konkursui, savivaldybė jau turėjo kandidatą šioms pareigoms užimti. Gydytojai paprašė mero konkursą organizuoti skaidriai, tačiau, jų teigimu, nebuvo išgirsti.

Savo ruožtu Raseinių rajono meras A. Nekrošius Eltai sakė medikų priekaištų nesuprantąs. Jo neįtikino ir gydytojų abejonės dėl skaidrumo organizuojant ligoninės vadovo konkursą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.