Spalį Lietuvoje bus galima pasiskiepyti nuo naujos COVID-19 atmainos

Nepaisant išaugusio COVID-19 ligos atvejų skaičiui, Nacionalinio visuomenės sveikatos biuro (NVSC) Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Razmuvienė ragina nerimauti. Pasak jos, prasidedant šaltajam metų sezonui normalu, kad sergamumas kvėpavimo takų ligomis auga. Be to, akcentavo specialistė, spalio mėnesį Lietuvoje bus galima pasiskiepyti nuo naujos COVID-19 ligos atmainos.

vakcinacija<br>T.Bauro nuotr.
vakcinacija<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2023, 9:40 AM

„Dabartiniu metu – jau ir praėjusią savaitę – atsirado dar vienas naujas omicron varianto subtipas arba atmaina, kuri jau yra pastebėta penkiose Europos šalyse“, – pirmadienį LRT radijui teigė D. Razmuvienė.

NVSC atstovės teigimu, iki spalio mėnesio šalies gydymo įstaigas pasieks ir vakcinos nuo gripo bei naujųjų koronaviruso atmainų. Jomis, pažymėjo D. Razmuvienė, galės pasiskiepyti ne tik rizikos grupėms priskiriami asmenys, bet ir visi norintys.

„Dabartiniu metu, jau rugsėjo mėnesį, į gydymo įstaigas pradėta išvežioti tiek gripo vakcina, ir iki spalio pradžios ji pasieks visas gydymo įstaigas, tiek vakcina, kuri pasieks Lietuvą ir kuri yra pritaikyta tiems naujiems (COVID-19 – ELTA) subvariantams“, – aiškino D. Razmuvienė.

ELTA primena, kad rugsėjo 2-ąją, koronaviruso infekcija patvirtinta 10-čiai žmonių. Vienas iš jų susirgo pakartotinai, skelbė Valstybės duomenų agentūra.

Šeštadienį koronavirusas pražudė vieną žmogų. Nuo pandemijos pradžios bendras šalies mirčių skaičius nuo COVID-19 siekia 9701.

Kaip skelbia Valstybės duomenų agentūra, pirminių naujų atvejų skaičius, per 14 dienų tenkantis 100 tūkst. gyventojų, Lietuvoje sekmadienio rytą siekia 33,2 atvejo, o bendras COVID-19 buvusių ir esamų užsikrėtusiųjų skaičius šalyje pasiekė 1 323 376.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.