Sveikatos apsaugos ministrui farmacijos klausimais patarinės E. Narkevičius

Nuo pirmadienio sveikatos apsaugos ministro patarėjo pareigas pradeda eiti Edgaras Narkevičius. Jis patarinės ir konsultuos sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį farmacijos, jos reguliavimo bei kainodaros, medicinos inovacijų srityse, praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Edgaras Narkevičius<br>SAM nuotr.
Edgaras Narkevičius<br>SAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2023, 8:44 AM

Pasak sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio, dažnas pacientas pagal vaistų ir medicininių priemonių prieinamumą vertina sveikatos apsaugos kokybę, todėl šiai sričiai būtinas nuolatinis dėmesys ir pacientų padėtį gerinančių naujovių diegimas.

„Per pastaruosius kelis metus pasiekta reikšmingų rezultatų vaistų politikoje – atsirado paciento krepšelis, panaikinantis priemokas, pavyko sumažinti daugiau nei pusės kompensuojamų vaistų kainas. Tikiu, kad kartu su Edgaro įsiliejimu į komandą bus išlaikytas pagreitis, gerinant vaistų prieinamumą pacientams“, – teigia ministras.

„Farmacijos sektorių suvokiu kaip nepertraukiamą mechanizmą, kurio tvarumą užtikrina vaistų tiekimas, kainodara, reguliavimas ir prieinamumas pacientams.

Man didelė garbė prisijungti prie komandos ir padėti užtikrinti tvarų šio mechanizmo funkcionavimą, mažinant vaistų trūkumą, tobulinant vaistų reguliavimą ir kainodarą bei skatinant prieinamumą, pasitelkiant savo patirtį, duomenis ir įrodymais pagrįstą mediciną“, – nurodo E. Narkevičius.

Ministerija nurodo, kad naujasis patarėjas yra sukaupęs daugiau nei 25-erių metų darbo patirtį Lietuvoje bei kitose Baltijos šalyse farmacijos sektoriuje. Jis užėmė įvairias pozicijas, tarp jų ir vadovaujančias, tarptautinėse farmacijos bendrovėse ir buvo atsakingas už vaistų įvedimą, projektų valdymą, santykių su suinteresuotomis pusėmis ir valdžios institucijomis palaikymu.

E. Narkevičius yra baigęs Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą, kur įgijo medicinos gydytojo kvalifikaciją, o taip pat to paties universiteto Ekonomikos fakultetą, kur įgijo verslo administravimo magistro laipsnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.