Sergamumas kvėpavimo takų ligomis: per savaitę situacija pasikeitė nežymiai

Nacionalinio visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per pastarąją savaitę sergančiųjų gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga skaičius šalyje pakito nežymiai.

Gripas<br>D.Labučio, ELTA nuotr.
Gripas<br>D.Labučio, ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2023, 5:27 PM

Lietuvoje praėjusią savaitę, spalio 23–29 dienomis, bendras sergamumo šiomis ligomis rodiklis, pasak NVSC, siekė 1199,77 atvejus 100 tūkst. gyventojų. Ankstesnę savaitę jis buvo kiek mažesnis – 1166 atvejai 100 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumas praėjusią savaitę buvo Utenos apskrityje, didžiausias – Vilniaus apskrityje.

Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo į ligonines buvo paguldyta 11 asmenų, iš jų 6 vaikai ir 5 suaugusieji, priklausantys vyresnių nei 65 metų asmenų grupei. Intensyvios terapijos skyriuose nebuvo gydomas nei vienas asmuo.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, šių metų spalio 16–22 dienomis ŪVKTI simptomus turintiems pacientams iš viso buvo paimti 263 ėminiai, o 3 iš jų buvo aptiktas A tipo gripo virusas.

NVSC specialistai primena, kad efektyviausia apsauga nuo gripo ir COVID-19 yra skiepai. Nuo šių ligų rekomenduojama pasiskiepyti vieno vizito metu.

COVID-19 vakcinomis gyventojai gali skiepytis bet kurioje gydymo įstaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.