Grožio peilis atnešė mirtį: 31-erių moterį pražudė noras turėti didesnius sėdmenis

31-erių britė Melissa Kerr norėjo taip vadinamo „braziliško užpakaliuko“. Dėl sėdmenų didinimo operacijos ji net skrido Turkiją. Deja, moteris mirė privačioje Stambulo medicinos klinikoje.

31-erių britė Melissa Kerr mirė sėdmenų didinimo operacijos metu.<br>Asociatyvinių 123rf nuotr. koliažas
31-erių britė Melissa Kerr mirė sėdmenų didinimo operacijos metu.<br>Asociatyvinių 123rf nuotr. koliažas
31-erių britė Melissa Kerr mirė sėdmenų didinimo operacijos metu.<br>123rf nuotr.
31-erių britė Melissa Kerr mirė sėdmenų didinimo operacijos metu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 23, 2023, 9:35 PM

Moterį pražudė operacijos metu į plaučius nukeliavęs trombas. Sėdmenų didinimo operacija – ypač rizikinga procedūra. Nustatyta, kad ligoninė tinkamai neinformavo jaunos moters apie galimas mirtinas komplikacijas.

2019 m. nutikusiu incidentu susidomėjo Jungtinės Karalystės (JK) valdžios atstovai. Pareigūnai planuoja susitikti su kolegomis Turkijoje.

Moteris iš Gorlestono miestelio Norfolko grafystėje 2019 m. atvyko į „Medicana Haznedar“ privačią kliniką atlikti sėdmenų didinimo operacijos, kurios metu į sėdmenis švirkščiami iš kitų kūno vietų paimti riebalai.

Britė mirė ligoninėje operacijos dieną.

Šių metų pradžioje vykusiame jos mirties tyrime buvo pranešta, kad M.Kerr buvo suteikta tik „ribota informacija apie su operacija susijusią riziką ir mirtingumo lygį“.

Norfolko vyresnioji koronerė Jacqueline Lake kreipėsi į JK sveikatos apsaugos ministrą ir išreiškė susirūpinimą dėl žmonių, kurie vyksta į užsienį atlikti kosmetinių operacijų.

Sveikatos apsaugos ministrė Maria Caulfield sureagavo ir patvirtino, kad JK pareigūnai vyks į Turkiją susitikti su savo kolegomis.

„Ketinama aptarti reguliavimo sistemą ir JK piliečiams taikomą apsaugą bei nustatyti konkrečias sritis, kuriose JK ir Turkijos valdžios institucijos turėtų bendradarbiauti, kad ateityje sumažintų riziką pacientams“, – rašoma M. Caulfield laiške.

„Jūsų ataskaitoje atkreipiau dėmesį į tai, kad Turkijoje poniai M.Kerr nebuvo užduoti standartiniai išankstinio vertinimo klausimai.

Sveikatos priežiūros turizmo paslaugas teikiančios šalys dažnai atlieka išankstinio vertinimo patikrinimus, kurie gali neatitikti JK reguliavimo standartų, ir norime paskatinti visus paslaugų teikėjus, gydančius JK piliečius, kai tik įmanoma, laikytis geriausios tarptautinės praktikos, susijusios su priešoperacinėmis procedūromis.

Toks skaidrumas ir standartizavimas yra svarbūs siekiant sumažinti galimą riziką pacientams ir pagerinti pacientų priežiūrą Jungtinėje Karalystėje ir užsienyje“, – teigė politikė.

„Ypač svarbu, kad tie, kurie svarsto galimybę atlikti „braziliško užpakaliuko pakėlimo“ (BBL) procedūrą, būtų išsamiai supažindinti su rizika ir turėtų laiko iki operacijos apsvarstyti savo sprendimą.

Kaip pažymite ataskaitoje, su šia procedūra susijusi rizika yra didelė. BBL operacijos mirties rizika yra bent 10 kartų didesnė nei daugelio kitų kosmetinių procedūrų, o mirties rizika yra didžiausia iš visų kosmetinių procedūrų“, – teigiame laiške.

Atvejį tyrusi J.Lake padarė išvadą, kad M.Kerr mirė po to, kai įšvirkšti riebalai pateko į veną, po to pajudėjo ir užblokavo plaučių arteriją, o jos mirties priežastimi buvo įregistruota plaučių tromboembolija.

Turkijos ligoninės dokumentuose teigiama, kad M.Kerr operacinėje praleido daugiau nei tris valandas, moterį dar bandyta gaivinti, bet netrukus ji mirė.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.