Išrinktas Lietuvos metų vaistininkas: platinos medaliu pasipuošė specialistė iš Vilniaus

Farmacijos specialistams skirtas žurnalas „Farmacija ir laikas“ kartu su instituciniu partneriu Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Farmacijos fakultetu surengė jau šeštuosius geriausių vaistininkų rinkimus. Iškilminga apdovanojimo ceremonija, kaip ir pernai, buvo organizuota šventiškai išpuoštame Raudondvario dvare (Kauno raj.).

Renginio akimirka<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Renginio akimirka<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Renginio akimirka<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Renginio akimirka<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Renginio akimirka<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Renginio akimirka<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Renginio akimirka<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Renginio akimirka<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Renginio akimirka<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Renginio akimirka<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Renginio akimirka<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Renginio akimirka<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 10, 2023, 11:03 AM

Šiemet į finalinį etapą pateko 11 vaistininkų, svarbiausias vertinimo kriterijus buvo „Vaistininkas – Mentorius“.

Šių metų finalininkai

2023 metų finalinio etapo dalyviai buvo šie: Albina Aleknavičienė iš Šilutės ir Monika Matulaitytė iš Vilniaus (abi jos – iš „Norfa vaistinės“ tinklo), Irena Garuckienė iš Kėdainių ir Justina Metlovienė iš Panevėžio (vaistinių tinklas „Camelia“), Birutė Kaminickienė (Marijampolė) ir Lijana Radžiūnienė iš Kauno („BENU vaistinė Lietuva“ atstovės), Sigita Korbutaitė iš Vilniaus ir Rimantė Koroliova iš Kauno rajono („Gintarinės vaistinės“ tinklo vaistininkės), Vygintas Milašius (gyvena Kaune, o dirba Vilniuje) ir Modestas Kriukelis (gyvena Kaune, o dirba Ukmergėje, abu – iš „Eurovaistinės“), taip pat – Inga Jurkonytė iš Vilniaus (UAB „Ramunėlės vaistinė“).

Finalinio etapo dalyvius vertino autoritetinga komisija

Finalinio etapo dalyviai dalyvavo pokalbyje su tarptautine vertinimo komisija, kurią sudarė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Farmacijos fakulteto dekanė prof. Ramunė Morkūnienė (komisijos pirmininkė), žurnalo „Farmacija ir laikas“ vyriausioji redaktorė, to paties fakulteto prof. Loreta Kubilienė, šio fakulteto mokslininkai prodekanas prof. Valdas Jakštas, prof. Jurga Bernatonienė, doc. Tauras Mekas, Lietuvos farmacijos sąjungos vadovė, VDU profesorė Ona Ragažinskienė. Komisijoje taip pat dirbo Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos viršininkas Gytis Andrulionis, Sveikatos apsaugos ministerijos Farmacijos politikos departamento direktorė Anželika Oraitė ir Rygos Stradinio universiteto doc. Baiba Maurina.

„Šis konkursas yra labai svarbus visiems vaistininkams ir apskritai vaistininkystei, – pabrėžė pagrindinė rinkimų organizatorė LSMU Farmacijos fakulteto prof. Loreta Kubilienė. – Šiais metais daug diskutavome, kokį vaistininką rinkti, ir pasirinkome Vaistininką – Mentorių. Į šią sąvoką sutelpa labai daug: vaistininkas Mokytojas, vaistininkas Palydovas, vaistininkas Patarėjas, vaistininkas Kolega. Šie pagrindiniai aspektai vienaip ar kitaip atsispindėjo ir konkurso sąlygose“.

Nugalėtojai

Tarptautinės komisijos sprendimu „Lietuvos metų vaistininkas 2023“ tapo vilnietė vaistininkė, „Gintarinės vaistinės“ atstovė Sigita Korbutaitė. Nugalėtoją paskelbė ir Platinos medalį tradiciškai įteikė JE kardinolas Sigitas Tamkevičius.

Už puikų pasirodymą geriausio vaistininko rinkimuose Sigitą pasveikino Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas. Mero pasirašytame sveikinime visų sostinės gyventojų vardu dėkojama už atsakingą ir kantrų darbą bei linkima tapti pavyzdžiu visiems Lietuvos vaistininkams. S. Korbutaitei Vilniaus meras skyrė ir asmeninę dovaną.

Aukso medalis ir diplomas komisijos sprendimu atiteko „Camelia“ vaistinių tinklo atstovei Justinai Metlovienei iš Panevėžio. Ji taip pat apdovanota Panevėžio miesto mero Ryčio Mykolo Račkausko Padėka.

Suskaičiavus komisijos skirtus balus paaiškėjo, kad šiemet tokį patį balų skaičių dešimttūkstantosios dalies po kablelio tikslumu surinko net du finalinio etapo dalyviai – Vilniuje dirbanti Inga Jurkonytė (UAB „Ramunėlės vaistinė“) ir taip pat sostinės vaistinėje dirbantis kaunietis Vygintas Milašius („Eurovaistinė“). Organizatoriams teko skubiai užsakyti dar vieno sidabrinio medalio nukalimą...

Visiems medalininkams Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės patarėja Živilė Gudlevičienė įteikė Premjerės Padėkas.

Iškilmingame renginyje dalyvavęs Raudondvario dvaro šeimininkas Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pasveikino ir konkurse puikiai pasirodžiusią kraštietę Rimantę Koroliovą („Gintarinė vaistinė“).

Po iškilmingos apdovanojimų ceremonijos šventinio renginio dalyviams koncertavo Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai Marija Arutiunova ir Raimondas Baranauskas, jiems akomponavo pianistė Rūta Blaškytė.

Nugalėtojai – iš įvairių tinklų

Pirmieji šalies vaistininkystės istorijoje Lietuvos metų vaistininko rinkimai buvo organizuoti 2018 metais, jų nugalėtoja tapo ir Platinos medaliu bei kelione į Tarptautinės farmacijos federacijos kongresą Abu Dabyje buvo apdovanota vilnietė Kristina Vaičaitienė („Gintarinė vaistinė“). 2019 metų nugalėtoju tapo Tadas Labanauskas iš Šiaulių („Gintarinė vaistinė“).

Dar po metų, 2020 – aisiais, tarptautinė komisija daugiausia balų skyrė ir nugalėtoju paskelbė „Camelia“ tinklo vaistinės vadovą Rimvydą Blyną (Vilnius). 2021-ųjų metų nugalėtoja vėl tapo „Camelia“ tinklo atstovė iš Vilniaus Virgilija Bečelytė, 2022 -aisiais sėkmė taip pat lydėjo „Camelia“ tinklo vaistininkę Jūratę Cijunaitienę (Vilnius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.