Lietuvoje nuo gripo pasiskiepijo daugiau nei 211 tūkst. žmonių

Nuo šių metų rugsėjo sezoninio gripo vakcina Lietuvoje jau pasiskiepijo 211 172 asmenys, pirmadienį paskelbė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Skiepai<br>T.Bauro nuotr.
Skiepai<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro inf.

Dec 18, 2023, 4:11 PM

NVSC pranešime atkreipiamas dėmesys, kad didžiausia rizika susirgti, būti hospitalizuotam ir turėti komplikacijų yra rizikos grupėms priklausantiems asmenims, todėl, to dar nepadariusieji, raginami skiepytis.

Nuo gripo ir COVID-19 dar turite galimybę apsisaugoti pasiskiepijant vieno vizito pas gydytoją metu. Daugiau informacijos rasite čia.

Gruodžio 11–17 d. Lietuvoje dėl gripo į ligonines buvo paguldyti 26 asmenys: 17 vaikų (0–17 m.) ir 9 suaugusieji (3 asmenys priklausantys 18–64 m. amžiaus grupei ir 6 vyresni nei 65 m. amžiaus asmenys.

Intensyvios terapijos skyriuje buvo gydomas 1 asmuo, kuris yra vyresnis nei 65 metų amžiaus.

Europos respiracinių virusų priežiūros tinklo (ERVISS) duomenimis, 49 savaitės pabaigoje (iki 2023 m. gruodžio 10 d.) toliau registruojamas didėjantis sergamumas kvėpavimo takų ligomis (gripu ir ŪVKTI) daugumoje ES ir (arba) EEE šalių.

„Stebimas didesnis sergamumas COVID-19 liga (koronaviruso infekcija), lyginant su sezoniniu gripu ir respiraciniu sincitiniu virusu. Pranešama, kad ES ir (arba) EEE šalyse labai padaugėjo ŪVKTI, dėl kurių kreipiamasi į pirminės sveikatos priežiūros įstaigas. 49 savaitės duomenimis, didžiausi sergamumo ŪVKTI rodikliai išlieka Baltijos šalyse.

Tikėtina, kad artimiausiais mėnesiais ir toliau įvairiais kiekiais cirkuliuos virusinių kvėpavimo takų ligų sukėlėjai, dėl kurių padidės sergamumas ir mirtingumas šiuo laikotarpiu – tai būdinga kiekvienam žiemos sezonui. Plačiai taikant profilaktikos priemones COVID-19 pandemijos metu, virusinių ir bakterinių kvėpavimo takų ligų sukėlėjų cirkuliacija buvo labai maža, todėl sumažėjo gyventojų imunitetas. Dėl to šią žiemą galime tikėtis didesnio kvėpavimo takų ligų atvejų, ypač tarp tų asmenų, kurie anksčiau nepersirgo (pvz. tarp mažų vaikų)“, – rašo NVSC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.