Arūnas Dulkys lankosi Stokholme

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys trečiadienį lankosi Stokholme, kur dalyvauja Šiaurės matmens partnerystės visuomenės sveikatos ir socialinės gerovės srityje kasmetinėje ministrų lygmens konferencijoje. Susitikimo metu bus aptartos antimikrobinio atsparumo problemos bei Partnerystės ateitis ir svarba regioninio bendradarbiavimo stiprinimui, praneša ministerija.

Seimo posėdis,Seimas Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo posėdis,Seimas Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2024, 10:39 AM

Tai paskutinis susitikimas, kuriam pirmininkauja Švedija. 2024–2025 m. ciklui pirmininkavimą perima Lietuva, o jos pavaduotoja taps Norvegija. Konferencijos metu ministras A. Dulkys pristatys Lietuvos pirmininkavimo Partnerystei prioritetus – pasirengimą ekstremalioms sveikatai situacijoms, jų valdymą ir atsaką į jas bei psichikos sveikatą.

„Lietuvai ateinančius dvejus metus pirmininkaujant Partnerystei, dar kartą pabrėžiame savo įsipareigojimą laikytis bendrų vertybių, kuriomis grindžiamas šis aljansas: pasitikėjimo ir pagarbos, praktiškumo ir veržlumo, įtraukties ir lygybės, taip pat demokratinių vertybių ir žmogaus teisių puoselėjimo. Savo pirmininkavimo metu toliau skatinsime tarpusavio supratimą, stiprinsime pasitikėjimą ir skatinsime žmonių tarpusavio ryšius, kad užtikrintume saugų ir patikimą regioną“, – sakė ministras

Pagrindinis Partnerystės tikslas yra „skatinti tvarų vystymąsi Šiaurės matmens teritorijoje, gerinant žmonių sveikatą ir socialinę gerovę“.

Tai darant, mažinti pagrindinių užkrečiamųjų ligų plitimą ir užkirsti kelią su gyvenimo būdu susijusių lėtinių neinfekcinių ligų plitimui, taip pat didinti žmonių socialinės gerovės lygį.

Partnerystei šiuo metu priklauso šios šalys: Lietuva, Latvija, Estija, Norvegija, Suomija, Švedija, Lenkija, Vokietija, Islandija. Rusijos narystė, pradėjus karą su Ukraina, buvo suspenduota.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.