Kai gėda į akis pažiūrėti: atskleidė, ką lietuviai perka internetu

Atsiradus internetinėms vaistinėms, ilgainiui pasikeitė ir žmonių apsipirkimo įpročiai. Vaistininkai pastebi, kad internete apsiperkantys žmonės vienas prekes įsigyja kur kas dažniau nei fizinėse vaistinėse, o taip pat yra linkę drąsiau konsultuotis nuotoliu ne tokiomis patogiomis sveikatos temomis. „Eurovaistinės internete“ vaistininkė Evelina Urbonė išskiria, kokios konsultacijų temos vyrauja, bei kas dažniau atsiduria internetiniame pirkėjo krepšelyje.

Pirkimas internetu<br>123rf nuotr.
Pirkimas internetu<br>123rf nuotr.
Kontraceptinės tabletės<br>123rf nuotr.
Kontraceptinės tabletės<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-03-07 16:23

Apie „nepatogias“ temas konsultuojasi internetu

„Mes kasdien sulaukiame klientų kreipimųsi dėl nuotolinės konsultacijos sveikatos klausimais. Vis daugiau jų įsitikina, kad, kaip ir fizinėse vaistinėse, taip ir nuotoliniu būdu vaistininkai gali suteikti visiškai pilnavertę ir individualią konsultaciją.

Žmonės su vaistininkais gali pasikonsultuoti neišėję iš namų, greitai, o svarbiausia – anonimiškai. Dažnai jie kreipiasi norėdami pasikonsultuoti dėl grybelinių ir lėtinių ligų, lytinės sveikatos ir higienos – tokiomis temomis, kuriomis kai kuriems gali būti nedrąsu konsultuotis gyvai arba jei šalia yra kitų pacientų“, – pasakoja vaistininkė E. Urbonė.

Lygiai taip pat išryškėja, kokios prekės dažniau nugula internetinės vaistinės pirkėjo krepšelyje. Anot vaistininkės, čia galima išskirti „nepatogias prekes“.

„Iš tiesų klientams vis dar nemažai sveikatos temų kelia gėdos, nejaukumo jausmą. „Nepatogias“ prekes jie mieliau įsigyja internetu, be akių kontaktų.

Visgi, norisi padrąsinti, kad tiek internetinėse, tiek fizinėse vaistinėse dirba kvalifikuoti vaistininkai, kurie visada yra pasirengę išklausyti jūsų sveikatos problemas ir drauge rasti būdą, kaip su jomis atsisveikinti. Nėra priežasties gėdytis ar nerimauti“, – patikina vaistininkė E. Urbonė.

Skubi kontracepcija

„Skubi kontracepcija – tai viena iš prekių, kurias iki šiol nedrąsu įsigyti vaistinėse. Galimai internetu jos ieškoma dėl galimybės išvengti gyvos konsultacijos akis į akį su vaistininku. Visgi, įsigyjant vaistinius preparatus internetu, jūs vis tiek visada sulauksite vaistininko skambučio. Vaistininkas jus supažindins, kaip vartoti šį vaistą, bei nuramins ir atsakys į visus neraminančius klausimus“, – teigia E. Urbonė.

Maisto papildai potencijai didinti

„Potencija ir seksualinis pajėgumas – tai daugeliui vyrų nepatogi tema aptarti ne tik su specialistais, bet ir su antrąja puse. Kai kurie internetu įsigyja maisto papildus potencijai didinti, į kurių sudėtį įeina gulsčiųjų ragužių ekstraktas, daržinis krokas, cinkas bei vitaminai B6 ir D.

Visgi, prieš įsigyjant maisto papildus, patariama pasikonsultuoti su vaistininku. O jeigu tai nedrąsu padaryti vaistinėje gyvai, susisiekite su vaistininku anonimiškai internete“, – pataria E. Urbonė.

Vaistiniai preparatai makšties infekcijoms

„Neretai moterys kompleksuoja dėl grybelio sukeltų makšties uždegimų, pavyzdžiui – kandidozės, dar kitaip vadinamos pienlige. Visgi, pajutus tokius simptomus kaip makšties skausmas, niežulys, bėrimas bei tirštos, baltos išskyros, patariama kreiptis į vaistininką, kad šis pasiūlytų jums tinkamiausią preparatą ir priemones to išvengti ateityje“, – sako vaistininkė E. Urbonė.

Greitieji testai – nuo virusinių ligų iki nėštumo

„Žmonės, susidūrę su peršalimo ligų simptomais, dažniausiai internetu užsisako greituosius testus koronaviruso ir gripo nustatymui. Lygiai taip pat internete ieško nėštumo ir ovuliacijos testų.

Pasitaiko atvejų, kai įsigyjama ir testų, skirtų narkotinių medžiagų nustatymui, kuriuos galbūt ne visiems taip drąsu ir įprasta įsigyti gyvai“, – pasakoja vaistininkė bei pataria visada apsiperkant nebijoti ir, esant poreikiui, anonimiškai konsultuotis su vaistininkais, pasirengusiais atsakyti į jūsų klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.