Seimas pritarė siūlymui reglamentuoti sankcijas už veiklos su vaistiniais preparatais pažeidimus

Seimas po svarstymo pritarė pataisų projektui, kuriuo siūloma nustatyti sankcijas už veiklos su vaistiniais preparatais pažeidimus.

Vaistai<br>J.Kalinsko, ELTA nuotr.
Vaistai<br>J.Kalinsko, ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2024, 12:21 PM

Skelbiama, kad šiuo metu galiojančiame Farmacijos įstatyme yra reglamentuoti reikalavimai veiklai su vaistiniais preparatais ASP įstaigose ir vaistinių preparatų mažmeninės prekybos įmonėse, reklaminių renginių apie vaistinius preparatus organizavimui asmens sveikatos priežiūros specialistams. Tačiau Administracinių nusižengimų kodekse atsakomybė už šių reikalavimų nevykdymą ar pažeidimą nenumatyta.

Pasak projektą rengusios Sveikatos apsaugos ministerijos, veiklos su vaistiniais preparatais priežiūrą vykdanti Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba, nustačiusi veiklos pažeidimus, neturi įgaliojimų patraukti juridinių asmenų vadovų ar kitų atsakingų asmenų administracinėn atsakomybėn.

Siūloma nustatyti administracinę atsakomybę asmenims, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims už teisės aktų reikalavimų nevykdymą ir pažeidimus vykdant veiklą su vaistiniais preparatais asmens sveikatos priežiūros įstaigose, vykdant vaistinių preparatų pardavimą gyventojams vaistinių preparatų mažmeninės prekybos įmonėse ir organizuojant reklaminius renginius apie vaistinius preparatus sveikatos priežiūros specialistams.

Siūlomi baudų dydžiai nustatyti atsižvelgiant į veiklos objekto veiklos pobūdį, vykdomos veiklos su vaistiniais preparatais apimtis, taikomus baudų dydžius už kitus panašaus pobūdžio veiklos pažeidimus. Įgaliojimus taikyti šias sankcijas dėl nustatomų administracinių nusižengimų siūloma suteikti Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai.

Administracinių nusižengimų kodekso 66 ir 67 straipsnių pakeitimo įstatymo projektui po svarstymo pritarė 122, nė vienas nebalsavo prieš, susilaikė du Seimo nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.