Lrytas.lt skaitytojai padėkos žodžius skyrė medicinos darbuotojams iš visos Lietuvos

Daugiau nei mėnesį naujienų portalas lrytas.lt kvietė rašyti padėkas medicinos darbuotojams. Specialiame puslapyje „Ačiū medikams“ sugulė jautrios patirtys, nuoširdžios padėkos gydytojams, slaugytojams, klinikų ir poliklinikų kolektyvams.

Ačiū medikams<br>T.Bauro nuotr.
Ačiū medikams<br>T.Bauro nuotr.
Ačiū medikams<br>T.Bauro nuotr.
Ačiū medikams<br>T.Bauro nuotr.
Ačiū medikams<br>T.Bauro nuotr.
Ačiū medikams<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 21, 2024, 11:14 AM, atnaujinta Apr 25, 2024, 9:44 AM

Skaitytojai parašė daugiau nei 800 padėkų medicinos darbuotojams iš visos Lietuvos, jie sulaukė padėkų iš 1158 pacientų ir kolegų. Visas jas pamatyti galite specialiame puslapyje Ačiū medikams.

Medicinos darbuotojai kiekvieno gyvenime itin svarbūs, o paciento vaidmenyje skirtingais gyvenimo etapais atsiduriame visi – net ir patys medikai. Projekto „Ačiū medikams“ tikslas – ne tik supažindinti visuomenę su pacientų bėdoms jautriais medikais, bet ir skatinti žodinės, o ne materialios padėkos medikui kultūrą bei stiprinti medicinos darbuotojų autoritetą.

Viso projekto metu ir po jo, lrytas.lt publikuojami pokalbiai su medicinos darbuotojais, ilgamečiais medikais, ligoninių vadovais apie dažnam nematomą darbo kasdienybę, santykį su pacientais.

Medikams, kaip ir bet kuriam specialistui, svarbus įvertinimas ir padėka.

„Kitų specialybių gydytojai viešų padėkų sulaukia dažniau. Mes, neurologai, rečiau, nes mūsų pacientai dažniausiai yra senukai. Atsisveikindami jie labai daug gražių žodžių pasako, bet technologijomis nesinaudoja, tos padėkos į viešumą neišeina“, – viename projekto „Ačiū medikams“ interviu sakė Utenos ligoninės gydytoja neurologė Rita Stasevičienė.

O kauniečių padėkomis apipilta medikų šeimoje augusi gydytoja gastroenterologė-endoskopuotoja ir LSMU Kauno ligoninės Konsultacinės medicinos centro vadovė Elžbieta Trapenskė sako, kad pasveikę pacientai – tikroji medicinos valiuta.

„Pacientų pasitikėjimas – didžiulis akstinas ir atsakomybė toliau tobulėti, nesustoti mokytis po studijų“, – pasakoja į gimtąjį Panevėžį darbuotis grįžęs jaunas medikas, akių ligų gydytojas Eugenijus Žvykas.

Projektą „Ačiū medikams“ palaiko Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), Kauno miesto poliklinika, Respublikinė Panevėžio ligoninė (RPL).

Balandžio 30 dieną 5 daugiausia lrytas.lt skaitytojų simpatijų sulaukę medikai bus apdovanoti Sveikatos apsaugos ministerijos rengiamuose Lietuvos nusipelniusių medikų apdovanojimuose, su jais bus publikuojami interviu portale lrytas.lt, lauks dovanos. Prizus įsteigė „Ecosh“, „Juara“ ir kiti projekto rėmėjai.

Kitą šeštadienį minėsime Lietuvos medicinos darbuotojų dieną, parodykime dėmesį tiems, kurie yra šalia sunkiausiu metu ir atiduoda visas jėgas. Atsidėkokite jiems šypsena ir nuoširdžiu ačiū.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.