Atskleistos žiniuonės Adelės Karaliūnaitės paslaptys

Jei žmonės geriau pažintų žoles, jiems gerokai mažiau reikėtų cheminių vaistų. Taip teigia garsioji žolininkė ir žiniuonė Adelė Karaliūnaitė. Vasaromis gamtos dovanojamas gėrybes skinanti, rūšiuojanti, džiovinanti ir kaupianti žolininkė žiemai būna pasiruošusi ir pati, ir skuba į pagalbą daugybei žmonių.

Garsioji žolininkė ir žiniuonė A.Karaliūnaitė teigia - jei žmonės geriau pažintų žoles, jiems gerokai mažiau reikėtų cheminių vaistų.<br>LR archyvo nuotr.
Garsioji žolininkė ir žiniuonė A.Karaliūnaitė teigia - jei žmonės geriau pažintų žoles, jiems gerokai mažiau reikėtų cheminių vaistų.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 5, 2014, 3:08 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:13 PM

Artėjant žiemos speigams, šąlant orams, artėjant šventėms didžiausi rūpesčiai – peršalimas, sloga, gerklės ligos ir „šventiniai“ virškinimo sutrikimai.

Sukauptų A.Karaliūnaitės gėrybių – įvairiausių arbatų, tepaliukų, žolių mišinukų miegui, grožiui, kvapui, netgi pirties reikmenų – visko, kas padeda ir kūnui ir sielai, galima rasti beklaidžiojant po Vilniaus prekybos ir pramogų centre VCUP įsikūrusią margą ir jaukią Kalėdinę mugę, kuri veiks iki pat Trijų Karalių.

Žiniuonės A.Karaliūnaitės stende viskas taip svaigiai kvepia, kad norisi tik stovėti ir uostyti. O kas tai, net nupasakoti neįmanoma, nes čia ir žolelių arbatėlių nuo visų ligų, ir kremų grožiui, ir pasitept, ir pasitrint, ir paragauti.

Nusilpusiam imunitetui stiprinti, nuo slogos ir peršalimo ligų, virškinimui gerinti, anot A.Karaliūnaitės, geriausias vaistas yra alijošiaus sirupas su medumi ir arbatos grybu. Jis gerina kepenų veiklą, skatina tulžies ir kitų virškinamųjų fermentų gamybą, tinka po žarnyno operacijų.

Alijošius labai tinka ir bronchitui gydyti. A.Karaliūnaitė teigia, kad vaistažolės veikia visapusiškiau nei cheminiai vaistai. Nuo peršalimo gerai gerti ir paprastųjų aviečių stiebų arbatą, nes avietės valo plaučius, mažina temperatūra, šiek tiek skystina kraują, apsaugo nuo krešulių susidarymo, valo organizmą.

Žolininkė neabejoja, kad pažindami augalus daug žmonių galėtų išsiversti be daugybės cheminių vaistų. O pažįstančių bent kelias žoleles – vos vienas kitas, ir tai – kaimo žmonės, kurie, su augalais susipažįsta nuo vaikystės ir dažnai – visai ne romantiškai, o paprasčiausiai ravėdami daržus.

Žmogus, žemė, augalai, anot A.Karaliūnaitės, sudaryti iš tų pačių cheminių elementų. Augalai medicinoje naudojami tūkstančius metų. Žiniuonė įsitikinusi, natūralūs vaistai grįžta, tik jie ruošiami kitaip nei tai darė senieji žolininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.