Pranašystės iš kraujo lašo pasėjo nerimą alytiškės širdyje (I)

Jei nekeisite mitybos, jūsų sūnus po dvejų metų susirgs kraujo vėžiu. Motinai suspaudė širdį išgirdus tokią žinią iš fiziko Vlado Martiroso, Kaune atliekančio tyrimus iš gyvo kraujo lašo. Ko verta tokia jo pranašytė?

Po kelių savaičių alytiškė atvyko su sūnumi į Vilniaus universiteto vaikų ligoninę ir paprašė ištirti dėl įtariamo kraujo vėžio.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Po kelių savaičių alytiškė atvyko su sūnumi į Vilniaus universiteto vaikų ligoninę ir paprašė ištirti dėl įtariamo kraujo vėžio.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė, („Lietuvos rytas“)

Dec 20, 2014, 8:00 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 5:13 PM

Susigundė įtartinu tyrimu

Alytuje gyvenanti teisininkė Ilona dukart vežė pas V.Martirosą tirti dažnai sergantį sūnų. Pirmąkart, kai jis dar nelankė mokyklos, ir šį rudenį, kai tapo pirmoku.

V.Martiroso prognozė apie berniukui gresiantį vėžį motiną taip pribloškė, kad savaitę ji vaikščiojo apsiašarojusi, rašo “Liertuvos ryto“ žurnalas “Gyvenimo būdas.

Kanadoje įsikūręs V.Martirosas dažnai lankosi Lietuvoje. Susisiekus su jo atstovais paaiškėjo, kad jis labai užsiėmęs, nes atlikti kraujo tyrimo užsirašę daug žmonių.

Lietuvoje viešintis fizikas yra vandenynų gelmių ir delfinų tyrinėtojas, natūropatas, reiki meistras, meditacinės terapinės muzikos kūrėjas, o gyvo kraujo lašo tyrimas esą įspėja apie esamas ir būsimas ligas.

Alytiškei Ilonai jį susirasti padėjo draugė, susidomėjusi sveika mityba. Keliomis savaitėmis pirma laiko gimęs berniukas dažnai sirguliuodavo, ypač kai prasidėdavo šaltasis sezonas.

Prieš pusantrų metų Ilonai pirmą kartą susitikus su V.Martirosu, jis atrodė kaip rimtas mokslininkas, tačiau nebuvo panašus į gydytoją, o patalpos, kuriose buvo atliktas kraujo tyrimas, į gydymo įstaigą. Vyras mūvėjo vienkartines pirštines ir turėjo adatų.

Įdūręs berniukui į pirštą, jis paėmė šiek tiek kraujo, užlašino ant stiklo, pakišo po mikroskopu ir pasakojo, kad maždaug 70–80 proc. mažamečio kraujo yra negyvybingas, todėl ragino alytiškę keisti sūnaus mitybą, nes kitaip gali susirgti vėžiu.

„Jis neskyrė gydymo, sakė sūnui neduoti mėsos, nebent jis norėtų, tada būtų galima pasiūlyti vištienos, bet ne dažniau kaip kartą per savaitę.

Patarė rinktis daržoves, būtinai ekologiškas“, – prisimena Ilona.

Sūnus ėmė valgyti slapta

Ilonos sūnus buvo nusiminęs, kad negauna įprasto maisto. Jis valgydavo prisiversdamas. Tokia kankynė truko porą mėnesių.

Moteris nutarė baigti eksperimentus su maistu pastebėjusi, jog sūnus slapčia pasiima sausainių, saldainių ir nešasi į tualetą, kad galėtų suvalgyti, kai to nemato tėvai.

Antrą kartą į tą patį fiziką Ilona kreipėsi šiemet lapkritį. Vėl padaręs sūnaus kraujo tyrimus V.Martirosas patikino, kad situacija nė kiek nepagerėjo, ėmė priekaištauti motinai, kodėl netaikė sūnui pasiūlyto jo mitybos plano, ir ragino padaryti leukogramą.

Po kelių savaičių, gruodžio pradžioje, alytiškė atvyko su sūnumi į Vilniaus universiteto vaikų ligoninę ir paprašė ištirti dėl įtariamo kraujo vėžio.

Šios ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vyriausioji ordinatorė, vaikų ligų gydytoja Daiva Vaičiūnienė patvirtino, kad buvo atlikti išsamūs tyrimai. Kokie jų rezultatai? Ar berniukui nustatyta piktybinė liga?

Kokia širdimi iš ligoninės išvažiavo Ilona su sūnumi?

Apie tai skaitykite sekmadienį sveikatos rubrikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.