Dosni gamtos dovana I. Starošaitei pateikė nelengvų išbandymų

Irena Starošaitė (45 m.) jau apsiprato su kūno pokyčiais – po krūtų korekcijos operacijos ji jaučia didelį palengvėjimą. „Jaučiuosi lyg būčiau nusimetusi naštą“, – atskleidė žinoma dainininkė.

Po krūtų korekcijos operacijos I.Starošaitė įsiamžino fotosesijoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Po krūtų korekcijos operacijos I.Starošaitė įsiamžino fotosesijoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 17, 2015, 4:44 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 7:00 PM

Prabėgus dviem mėnesiams po krūtų mažinimo operacijos I.Starošaitė neskubėjo į drabužių ar apatinio trikotažo parduotuves atnaujinti garderobo. Dainininkei puikiai tinka visos suknelės, palaidinės ir liemenėlės, kurias ji turi. Mat krūtų korekcijos operacijos metu buvo pašalintas odos perteklius, todėl jų forma tapo dailesnė. Rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

 O krūtinės apimtis dėl to nepasikeitė.

Sulaukė moterų klausimų

Per didžiąsias metų šventes, kaip įprasta, atlikėja turėjo nemažai koncertų. Pasirodymai, surengti po plastinės operacijos, buvo tokie patys kaip ir anksčiau – žiūrovai dovanojo gėlių, bet išliko santūrūs ir komplimentų dėl dailesnės krūtinės nepažėrė.

„Žiūrovai klausosi koncerto, o ką pastebi ar nepastebi, man tikrai nesako“, – šyptelėjo Irena.

Tačiau artimoje aplinkoje atlikėja sulaukė nemažai didesnę krūtinę turinčių moterų klausimų – joms rūpėjo, ar verta darytis tokią operaciją, kokia būna savijauta po jos ir kaip tam žingsniui pasiryžti.

„Moterys tuo domisi, matau, kad išgyvena dėl savo savijautos, ir joms atsiranda daugiau optimizmo pakalbėjus apie tai su manimi“, – patikino dainininkė.

Viena draugių atlikėjos tiesiai paklausė: „Nori pasakyti, kad į tavo krūtis nieko neįdėta? Kodėl ji atrodo nemaža, standi?“ Irena džiaugėsi, kad ryžosi operacijai, po kurios krūtinė atrodo dailiau, o ji jaučiasi lyg naujai gimusi.

Vis pritrūkdavo ryžto

Bet I.Starošaitė svarstė net kelerius metus, kol ryžosi lemtingam žingsniui ir pagaliau pravėrė plastinės chirurgijos klinikos „Vitkus Clinic“ sostinėje duris.

Dainininkė prieš tai konsultavosi ir kitose klinikose, tačiau vis pritrūkdavo drąsos.

Be to, ir prognozuojami rezultatai neteikė didelio džiaugsmo vien dėl to, kad tokių operacijų atlikimo technologijos nebuvo sparčiai pažengusios.

Po profesoriaus Kęstučio Vitkaus konsultacijos vilnietė įgavo pasitikėjimo: „Viskas buvo priimtina. Siūlės labai nežymiai matyti, bet neketinu jų visiems rodyti.“

Atlikėja tikino nesivaikiusi mados – juk nemažai žinomų moterų dėl didesnio populiarumo scenoje pas chirurgus dailina krūtinę, botulino toksino injekcijomis šalina mimikos raukšles, koreguoja lūpas.

„Nežinau, kas yra madinga. Manau, svarbiausia pagerinti savo sveikatą. Kai merginos puola į kraštutinumus – didinasi krūtinę, to nepateisinu. O kai brandi moteris po gimdymo arba dėl genetinio paveldimumo turi problemų dėl krūtinės dydžio ir viską išbandžiusi ryžtasi operacijai, bet koks sprendimas yra geras“, – įsitikinusi nuo ankstyvos jaunystės nemažą krūtinę turėjusi pašnekovė.

Pagaliau pailsėjo pečiai

Putli krūtinė – gamtos dovana, kurią Irena paveldėjo iš savo motinos. Bet moteriškas pasididžiavimas vargino jos pečius ir nugarą – į ją nuo liemenėlės petnešėlių įsirėžė gilios vagos, todėl pastaruoju metu buvo neišvengiama gultis ant operacinio stalo.

Pabudusi po dvi su puse valandos trukusios operacijos Irena nejuto didelių skausmų: „Jie buvo pakenčiami. O po dviejų parų grįžus namo nereikėjo gerti nuskausminamųjų vaistų.“

Prisiminusi grožio operaciją moteris juokavo, kad tai buvo puiki proga pailsėti – kai ji iš operacinės buvo pervežta į palatą, lovoje atsibudo tik po penkių valandų. Irena buvo labai pavargusi, todėl po operacijos saldžiai išsimiegojo.

„Klinikoje – puikus aptarnavimas, todėl tos dvi dienos, kurias ten praleidau, man buvo tikros atostogos“, – pasakodama juokėsi moteris.

Apie krūtų mažinimą Irena retkarčiais pasikalbėdavo su vyru dainininku ir prodiuseriu Žilvinu Žvaguliu. Šias kalbas Žilvinas lyg praleisdavo pro ausis.

Vyro pagyrimas – rimtas argumentas

Kai Irena jam pasakė, kad po kelių dienų vyks į konsultaciją profesoriaus K.Vitkaus klinikoje, vyras labai sunerimo: „Pas plastikos chirurgus? Pagerinti sveikatos? Kokius man makaronus kabini?“

Bet kai Ž.Žvagulis po operacijos parsivežė žmoną namo, iškart palankiai įvertino pokyčius. Jam patiko daili lyg skulptoriaus nulieta Irenos krūtinė.

Vyro pagyrimas atlikėjai – rimtas argumentas. Juk Žilvinas priekabiai vertina Irenos išvaizdą – scenos deivei būtina turėti dailų įvaizdį, todėl ji ne kartą laikėsi dietos.

Ir dabar, kol du mėnesius po operacijos dainininkė nesilankė treniruoklių salėje ir aikido treniruotėse, sutuoktinis iškart pastebėjo, kad ji priaugo porą kilogramų.

„Nereikia man nė nusirengti, Žilvinas mato, kiek priaugau svorio. Aš – mažas žmogus, todėl papildomi kilogramai matyti iškart. Jeigu būčiau 180 centimetrų ūgio, du kilogramai nieko nereikštų.

O kai esu 160 centimetrų ūgio, matyti, kad jau truputį papilnėjau, – išlaikyti buvusį kūno svorį sutrukdė švenčių valgiai“, – neslėpė I.Starošaitė.

Galvos skausmas – kaip pasiūti suknelę, kad krūtinė būtų vietoje

Gerokai anksčiau, dar iki krūtų korekcijos, dainininkė dažnai girdėdavo komplimentus, kad jos putli krūtinė kone gražiausia iš scenos garsenybių, tačiau tai jos neguodė. Dėl didelių krūtų buvo sunku prisiderinti sceninius drabužius, nes reikėdavo, kad ir vaizdas būtų estetiškas, ir būtų patogu šokti.

„Tik dėl tinkamai parinktų rūbų ir apatinio trikotažo mano krūtinė scenoje atrodė dailiai. Tačiau gyvenu ne tam, kad kam nors įtikčiau. Noriu jaustis gerai. Ar kitiems patiks mano krūtinė, nėra svarbiausia“, – tvirtino dainininkė.

Dėl didelės krūtinės sukeliamų nepatogumų I.Starošaitė vis tiek neatsisakydavo pasirodymų scenoje, televizijos projektuose.

Prieš trejus metus krūtinė nesutrukdė I.Starošaitei ir jos šokių partneriui Andriui Greblikui laimėti televizijos projekto.

Tačiau prie pergalės prisidėjo ne tik dainininkės ištvermė, gebėjimai suktis ant parketo, bet ir gerai apgalvoti kostiumų modeliai.

„Reikėdavo labai pasukti galvą, kaip pasiūti suknelę, kad krūtinė būtų vietoje ir tvarkingai supakuota. Dabar tiesiog nereikia mąstyti, kaip ją supakuoti. Krūtinė tapo estetiška kūno dalimi, atitinkančia proporcijas“, – atviravo pašnekovė.

Jeigu dabar kuri liemenėlė neatitinka krūtų formos, bet skubiai reikia rengtis sceninį kostiumą, dainininkė turi gerą išeitį – į sceną gali eiti ir be šio apatinio drabužio.

Niekas nė neįtars gudrybės, nes viršutiniai rūbai dailiai aptempia mikrochirurgų pagražintą krūtinę.

Gydytojai patenkinti rezultatu

Po operacijos dainininkei teko laikytis kitokio, nei įprasta, režimo: porą mėnesių nesportuoti, nenešioti sunkių daiktų, kad sugytų pjūviai, galutinai susiformuotų moteriškumo simboliai.

Garsi pacientė vis apsilanko klinikoje pasitikrinti – ją operavę patyrę plastikos chirurgai K.Vitkus ir Renaldas Vaičiūnas rezultatu patenkinti.

„Po pusmečio jie nebent koreguotų pačią siūlę, tačiau tai būtų minimali korekcija“, – apie krūtų dailinimo tęsinį užsiminė Irena.

Dainininkė niekada nesusigundė erotinėmis fotosesijomis. Jai svarbiau muzika, o ne kūno grožybių rodymas.

„Man maloniau, kai klausytojai mane atpažįsta dėl dainų, o ne dėl įvaizdžio. Juk yra dainininkių, kurias daugelis pažįsta dėl seksualaus įvaizdžio, bet mažai kas įsimena jų dainas“, – įsitikinusi I.Starošaitė.

Padidinti – brangiau negu sumažinti

Krūtų plastikos kainos privačiose Lietuvos klinikose svyruoja nelygu operacijos sudėtingumas ir paslaugų paketas (narkozė, lovadienių skaičius, specialios liemenėlės, implantai, tolesnė apžiūra ir kt.):

krūtų padidinimas – nuo 2400 eurų;

krūtų sumažinimas – nuo 2300 eurų;

didelės apimties krūtų pakėlimo ir sumažinimo kaina gali siekti apie 4500 eurų.

Moteriškumas trukdė tenisininkės pergalėms

Didelės krūtys atrodo seksualiai, bet rumunei tenisininkei Simonai Halep (23 m.) to nereikėjo.

„Žinau, kad mano krūtinė atrodo gundomai, bet tenisui ji netinka. Krūtys man nepadeda laimėti“, – tai pareiškusi S.Halep buvo teisi. Didžiakrūtė sportininkė 2009-aisiais pribloškė gerbėjus pasiryžusi skalpeliu susimažinti krūtis. O šiandien ji žiba moterų teniso elito viršūnėje.

Daug diskusijų sukėlęs tenisininkės sprendimas susimažinti krūtis vėl buvo prisimintas, kai ši sportininkė Paryžiuje pasiekė prestižinių Roland’o Garroso pirmenybių finalą. Rumunė jame nusileido rusei Marijai Šarapovai, tačiau galingas jos žaidimas užčiaupė kritikams burną.

Pasaulyje S.Halep pirmiausia išgarsėjo ne pergalėmis, o tuomet, kai dėl nesėkmių teniso aikštynuose nusprendė susimažinti įspūdingo dydžio krūtinę. Sportininkė pripažino, kad didžiulė krūtinė trukdo žaisti, jai buvo sunku atlikti padavimą. Nors po tokio pareiškimo S.Halep gerbėjai prašė sportininkės atsisakyti operacijos, rumunė savo planų nepakeitė. Jos krūtys buvo sumažintos nuo 34 D dydžio iki 34 C.

„Buvo sunku apsispręsti dėl krūtų mažinimo operacijos, bet gyvenimas be teniso man būtų nemielas“, – anuomet kalbėjo S.Halep. Susimažinusi krūtinę S.Halep iš karto nešoko į reitingo aukštumas. Joms pasiekti prireikė ketverių metų. Per tiek laiko ji Moterų teniso asociacijos reitingų lentelėje pakilo per 450 pozicijų ir po turnyro Prancūzijoje tapo trečiąja pasaulio rakete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.