Netikėta pagalba veidą nudegusiems žmonėms – tatuiruotės

Pasimokiusi tatuiruočių meno B.Hameed ant savo pačios veido padarė kosmetinę tatuiruotę, kurios spalvos – labai panašios į veido.<br>Youtube nuotr.
Pasimokiusi tatuiruočių meno B.Hameed ant savo pačios veido padarė kosmetinę tatuiruotę, kurios spalvos – labai panašios į veido.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 31, 2015, 12:29 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 12:38 PM

Basma Hameed – moteris, nusprendusi padėti tiems, kurie nukentėjo taip, kaip ji. Irako gyventoja buvo sunkiai nudeginta verdančiu aliejumi virtuvėje, kai buvo vos 2 metų amžiaus. Daugiau nei 100 procedūrų nepadėjo B.Hameed paslėpti trečiojo laipsnio nudegimo randų – jos veidas vis dar atrodė randuotas ir ne tos spalvos.

Moteriai, kai jai po nepavykusios transplantacijos ištatuiravo antakius, į galvą šovė netikėta idėja, rašo huffingtonpost.com.

„Iš karto pamačiau rezultatą, – sakė ji po procedūros. – Buvau tokia laiminga, kad pagalvojau – kodėl gi to paties nepadarius randui – juk galima jį paslėpti panaudojus kūno spalvos pigmentus.“

Pasimokiusi tatuiruočių meno B.Hameed ant savo pačios veido padarė kosmetinę tatuiruotę, kurios spalvos – labai panašios į veido.

Moteris šiandien turi ne vieną kliniką Toronte ir Čikagoje. Ji padeda įvairiausiems pacientams. Tarp jų yra ir nudegimus patyrusių žmonių.

Pavyzdžiui Samira Omar – 17-metė, kurią mokykloje mušė ir tyčiodamiesi ant jos pylė verdantį vandenį. Merginai tatuiruotė buvo padaryta nemokamai. Ji džiaugėsi, jog tatuiruočių specialistė sugrąžino į jos gyvenimą viltį.

„Kai ji pasakė, jog įmanoma atgauti buvusią odos spalvą parinkus tinkamus pigmentus, man labai palengvėjo,“ – sakė S.Omar.

Tai – būtent tie jausmai, kuriuos B.Hameed nori sukelti savo pacientams.

„Pirmą kartą sutikusi pacientus matau, kokie jie drovūs, kaip nepasitiki savimi dėl odos, bet vos po kelių procedūrų jie tampa tarsi naujais žmonėmis, – džiaugėsi moteris. – Jie šypsosi, juokiasi ir jaučia, kad gali gyventi.“

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.