Gydymas šlapimu – ir nuo peršalimo, ir nuo vėžio?

Gydymas šlapimu – skamba keistai ir netgi egzotiškai. Informacijos apie šį „natūralų“ sveikatinimosi metodą galima rasti kiek tik širdis geidžia. Patariama jį naudoti ir peršalus, ir siekiant pasigražinti ar net išsigydyti vėžį. Tačiau ar tikrai šlapimas turi naudingų savybių?

Apie gydymą šlapimu informacijos internete – apstu.<br>123rf nuotr.
Apie gydymą šlapimu informacijos internete – apstu.<br>123rf nuotr.
Medikai tikina, jog šlapimo gėrimas gali pakenkti sveikatai.<br>123rf nuotr.
Medikai tikina, jog šlapimo gėrimas gali pakenkti sveikatai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ana Daukševič

Jun 20, 2015, 4:32 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 3:00 AM

Gydo beveik viską

Apie gydymą šlapimu informacijos internete – apstu. Stebina ir tai, nuo kokių ligų padeda šis „magiškas tirpalas“. Esą šlapimu gydomas kolitas, vilkligė, odos tuberkuliozė, vėžys, hepatitas, psoriazė, egzema, diabetas, herpesas, įvairios alergijos.

Šlapimą siūloma naudoti ir siekiant išgyti nuo gripo, širdies ligų, plaučių uždegimo, įvairiausių imuninių ligų ir netgi norint atsikratyti dantų skausmo.

Siekiantiems gero efekto siūloma šlapimą gerti. Esą taip išvalomos kepenys bei visas organizmas. Ir tik tuomet šlapimas gali būti vartojamas išoriškai: dedami kompresai suvilgyti šlapime, atliekami įtrynimai bei masažai.

Šlapimo injekcijos

Šlapimo naudojimas labiausiai paplitęs paruošiant iš jo įvairiausius kompresus, kurie esą padeda numalšinti skausmą. Tačiau atsiranda ir tokių, kurie tikina, jog šlapimo injekcijos – puikus pagalbininkas siekiant atsikratyti sąnarių skausmo.

Tokios injekcijos turi būti suleidžiamos maždaug 2-3 centimetrus po oda ten, kur jaučiamas skausmas. Procedūrą kartoti reikia pirmąsias 5 dienas kasdien, vėliau – kas antrą dieną, kol iš viso bus suleistos maždaug 14 injekcijų.

Grožio procedūros

Atsiranda ir tikinančių, jog šlapimas padeda išbalinti dantis. Tereikia tik skalauti juo burną, nes šlapime esantis amoniakas turi puikias valymo savybes.

Ne ką prasčiau, pasak šlapimo naudojimo šalininkų, šis skystis tinka valyti odą, atsikratyti spuogų, inkštirų. Esą šlapimo naudojimas padeda atjauninti odą, ši tampa skaistesnė. Šlapimas geriau, nei kitos priemonės, kurias siūlo grožio industrija, padeda išlyginti veido odos atspalvį, išlaikyti jos stangrumą.

Tam tereikia kiekvienos dienos rytą pasitepti veidą šlapimu ir palaikyti jį kelias valandas, o geriausia ir visai nenusiplauti.

Patarimų gausa

Šios alternatyvios „gydymo“ metodikos naudojimo žinovai tikina, kad visgi naudoti galima ne bet kokį šlapimą. Geriausiai tinka visai mažų vaikų, nes jų organizmai dar nėra užteršti. Tuo tarpu vyresnių žmonių organizmas per daug užterštas, ir dėl to pastarųjų šlapime gali būti daug toksinų.

Be to, tikintieji šlapimo teigiamomis savybėmis siūlo naudoti viduriniąją šlapimo dalį. Pirmi ir paskutiniai lašai nesurenkami. Mat iš pradžių šlapime būna daugiau tulžies bei kenksmingų medžiagų, toksinų, vaistų likučių, mikrobų, šlapimo rūgšties, druskų, o paskutiniuose lašuose jau per mažai tulžies ir kitų medžiagų.

Naudingiausias rytinis, pats pirmasis po nakties šlapimas. Šlapimą taip pat siūloma garinti, kol jo liks tik trečdalis. Esą, tuomet jis būna labiau koncentruotas, tarsi tirštesnis ir turi didesnį gydomąjį poveikį.

Smarkiai rizikuoja

Gydytojas urologas prof. Balys Dainys tikina – gerdami šlapimą žmonės gali sau pakenkti. Esą, kompresus gali daryti, jei tiki, kad tai padės. Kompresai pakenkti negali. „Jeigu žmonėms patinka šlapimo kvapas, tegu tai daro. Tačiau gydomojo efekto tikėtis nevertėtų. Žmonėms kartais atrodo, kad jei kompresas turi bjaurų kvapą, reiškia, jis padeda. Tačiau taip tikrai nėra“, – sakė medikas.

Tuo tarpu paklaustas apie šlapimo gėrimą, profesorius net nusijuokė. „Apie šlapimo gėrimą kalbėti net neverta. Jeigu žmogus turi gerai veikiančius inkstus, tai šlapimas nebus labai toksiškas. Gali jį gerti, bet ar tai verta daryti? Tikrai ne. Nūdienoje, kai yra tiek efektyvių, inovatyvių gydymo būdų, gerti šlapimą ar dėti jo kompresus yra mažiausiai keista.

Dar blogiau, jeigu žmogaus inkstų funkcija nėra gera. Savo praktikoje mačiau žmonių, kurie gydėsi šlapimu. Gėrė jį norėdami pagerinti blogą inkstų funkciją. Tačiau sulaukė visiškai atvirkštinio rezultato – inkstus „išvedė iš rikiuotės“. Keliems žmonėms netgi prireikė dializės. Inkstų funkcija visiškai sutriko“, – tikino B.Dainys.

Gerdami šlapimą, kai inkstai veikia blogai, žmonės gauna masę visokių medžiagų, kurias organizmas išskyrė, nes jos jam yra nereikalingos. Išgėrus šlapimo, jos vėl patenka į organizmą ir susidaro papildomas didžiulis krūvis inkstams. Jeigu jie gerai funkcionuoja, su papildomu krūviu susitvarkys, o jei kažkas ne taip, inkstai „išeina iš rikiuotės“.

O kaip dėl vitaminų ar naudingų medžiagų, apie kurias tiek kalba gydymosi šlapimu entuziastai? „Sakymas, kad šlapime yra kokių nors vitaminų ar organizmui naudingų medžiagų, yra paprasčiausias nusikalbėjimas. Organizmas viską, kas jam nereikalinga, pašalina su išmatomis ir šlapimu, todėl atgal į save tai dėti yra neprotinga. Šlapimas – atidirbtas produktas.

Žinome, kaip pavojinga kvėpuoti automobilio išmetamosiomis dujomis, todėl nepuolame to daryti. Gerti šlapimą yra panašu. Gal kiek mažiau toksiška, bet vis tiek gali pakenkti.

Esame Europos Sąjungoje, mūsų visuomenė yra apsišvietusi, todėl gerti šlapimą šiais laikais yra tikrai keista. To nereikėtų daryti“, – sakė urologas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.