Nauja mada: netekusiems regėjimo – akies rainelės tatuiruotė

Akies obuolio tatuiruotės – tai nauja galimybė žmonės, patyrusiems įvairias akių traumas, dėl kurių neteko regėjimo ir jų rainelė tapo balta. Šios procedūros metu žmogui paprasčiausiai ištatuiruojama nauja rainelė, kas suteikia estetiškesnį vaizdą ir sugrąžina pacientui pasitikėjimą savimi.

Akies rainelės tatuiruotės padeda susigrąžinti pasitikėjimą savimi.<br>Youtube nuotr.
Akies rainelės tatuiruotės padeda susigrąžinti pasitikėjimą savimi.<br>Youtube nuotr.
E.Chynno pacientas W.Warneris.<br>Youtube nuotr.
E.Chynno pacientas W.Warneris.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jul 14, 2015, 1:11 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 6:55 AM

Neseniai Niujorke vykusiame tatuiruočių renginyje chirurgas Emilis Chynnas pademonstravo, kaip akių tatuiruotės gali padėti nelaimės ištiktiems žmonėms. Pasak jo, tikslas – „nupiešti“ tokią rainelę, kad ji būtų kuo panašesnė į tikrą. „Noriu sugrąžinti pacientams pasitikėjimą savimi“, – tikino E.Chynnas.

Tiesa, tokia procedūra nėra visiška naujiena chirurgijoje. Kiti medikai jau seniau sugalvojo, jog į akis obuolių galima išvirkšti dažų, kad jie bent kiek primintų rainelę. Tačiau E.Chynnui jos vis tiek atrodė nepakankamai estetiškai, nes neretai priminė tiesiog neaiškią dėmę. Medikas sugalvojo nueiti toliau ir ištatuiruoti kuo tikroviškesnę žmogaus akį.

E.Chynnas naudoja specialią mašinėlę, kuri dar labiau nepažeistų akies. Jo teigimu, tatuiruojant akies rainelę perduriama tik išorinė, ne daugiau nei pusės milimetro, akies obuolio dalis.

Vienas E.Chynno pacientų Winstonas Warneris į chirurgą kreipėsi po to, kai buvo pažeista jo akis ir vietoje ragenos liko tik „balta dėmė“. Vyras jautė diskomfortą. Prieš procedūrą Winstonui buvo suleisti antibiotikai, akis buvo sušaldyta, o tada padaryta tatuiruotė.

Po procedūros vyrui buvo nurodyta kurį laiką nešioti akių lęšius tam, kad apsisaugotų nuo galimų infekcijų.

E.Chynnas pripažįsta, kad tokia „estetinė korekcija“ nėra labai pigi. Įprastai už rainelės ištatuiravimą jis prašo sumokėti apie pustrečio tūkstančio JAV dolerių. Tačiau norinčiųjų gauti tokią procedūrą nėra mažai.

„Amerikoje yra ne viena dešimtis tūkstančių žmonių, kurie nori išsitatuiruoti akie rageną. Nieko nuostabaus, įvairios akių traumos pasitaiko dažnai. Pacientai nori susigrąžinti pasitikėjimą savimi, jiems nejauku, kai į juos nuolatos spoksoma dėl pažeistų akių“, – teigė medikas.

Akių tatuiruotės pasaulyje jau spėjo išpopuliarėti, tačiau dažniausiai jas renkasi žmonės norėdami „pasigražinti“. Pasak E.Chynno šiuo atveju, tai daroma ne vien dėl grožio. Be to, procedūros, kuomet tatuiruotes atlieka medikas, yra daug saugesnės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.