Kovai su mirtimi moteris pasirinko neįtikėtiną būdą

Būdama vos 51 metų Anna Halprin išgirdo baisią diagnozę – žarnyno vėžys. Medikai tikino, kad padėti jai nebegalima, nes ligos stadija pažengusi. Atrodytų A.Halprin nebuvo kitos išeities – tik susitaikyti su artėjančia mirtimi. Tačiau ji pasirinko kitą kelią.

Moterį nuo vėžio išgelbėjo šokis.<br>123rf nuotr.
Moterį nuo vėžio išgelbėjo šokis.<br>123rf nuotr.
Moterį nuo vėžio išgelbėjo šokis.<br>123rf nuotr.
Moterį nuo vėžio išgelbėjo šokis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 15, 2015, 2:18 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 9:20 PM

A.Halprin pradėjo šokti vos išgirdusi savo diagnozę. Neįtikėtina, bet šoka ji jau 40 metų ir ne dėl pramogos, o kaip pati tikina, dėl sveikatos. Mat šiandien 92 metų sulaukusi moteris teigia taip išsigydžiusi vėžį.

Anna tikina, kad nieko antgamtiško šioje situacijoje nėra. „Pasveikimo mechanizmas yra kiekvienoje mūsų ląstelėje, tiesiog reikia leisti joms veikti“, – sakė moteris.

Pasak A.Halprin, šokis yra būdas leisti veikti savo organizmo ląstelėms. Tiesa, ji tikina, kad neužtenka tik judėti, būtina jausti šokį.

Sužinojusi apie savo ligą, Anna pasiėmė teptuką, dažus ir nupiešė ant popieriaus lapo vėžį taip, kai jį įsivaizdavo. Moteris pakabino paveikslą namuose, pasikvietė draugus ir sušoko „vėžio šokį“. Taip Anna pati pavadino savo pasirodymą.

Savo šokiu ji norėjo išreikšti baimes ir abejones, kurias jautė. Jos šokis buvo neįprastas. Moteris ne tik energingai mosavo rankomis, bet ir skleidė gana šiurpius garsus.

„Kartą vaikystėje pamačiau savo dėdę besimeldžiantį. Jis lingavo ir tuomet pagalvojau, kad Dievas, ko gero, yra šokėjas“, – pasakojo Anna.

Kad ir kaip bebūtų keista, Moteris tikina, kad pasveikti jai padėjo būtent šokis. „Mano kova su vėžiu buvo tarsi dovana. Prieš tai gyvenau, kad šokčiau, o vėliau pradėjau šokti, kad gyvenčiau“, – sakė Anna.

Moteris šokio moko ir kitų, būtent tokio, kuris padėtų sujungti judesius su mintimis. Savo mokinių ji prašo paimti popieriaus lapą ir nupaišyti savo baimes. Tuomet sušokti improvizaciją, iliustruojančią piešinį.

„Aš mokau žmones įsiklausyti į savo kūną. Jie gali patys save išgydyti, aš tik parodau būdą“, – pasakojo Anna.

Savo 93 gimtadienio išvakarėse Anna vis dar gyvena aktyvų gyvenimą. Ji du kartus per savaitę šokių studijoje po tris valandas moko šokio meno. Taip pat veda įvairius seminarus. Be to, Anna ir pati pasirodo šokių festivaliuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.