Penkios „labai rimtos“ priežastys, kodėl nereikia skiepyti vaikų

Niekas neabejoja, kad tėvai visada geriausiai žino, kas būtina ir reikalinga jų vaikams. Tačiau skiepų tema nuomonę turi visi tėvai, auginantys atžalas. Vieni pasisako už skiepus teigdami, kad tai pati geriausia apsauga prieš plintančias ligas, o kita grupė teigia, kad tai – nereikalingas vaiko žalojimas.

Vaiko baimė švirkštams ir skausmui.<br>123rf nuotr.
Vaiko baimė švirkštams ir skausmui.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2015, 6:07 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 8:36 AM

Šiai grupei priklausančios mamos įsitikinusios, kad gerokai geriau už profesionaliausius pasaulio medikus jaučia, kas yra būtina jų vaikams ir ko šiukštu reikėtų vengti. Ginčytis su tokiomis mamomis neverta. Jų argumentai neįveikiami.

Be abejo, kai kuriose situacijose, kai vaiko organizmas turi kontrindikacijas, jo skiepyti nepatartų ir medikai, tačiau kitais atvejais gydytojai sutinka, jog vakcina – tinkama apsauga nuo daugelio mirtinų ligų.

Visgi diskusijos nerimsta ir kiekvienas išsako savo argumentus, kodėl reikėtų ar ne skiepyti vaikus.   Žemiau pateikiame 5 „labai rimtus“ argumentus, kodėl skiepyti vaikų tikrai neverta. 

Rašytoja Jamie Harrington nusprendė nevynioti į vatą ir su gera juoko doze pateikia 5 dažniausiai išsakomus argumentus, kodėl skiepyti vaikų nereikia. 

1. Skiepai vaikams nepatinka

Mamos įsitikinusios, kad viena pagrindinių priežasčių, kodėl reikėtų atsisakyti skiepų, yra vaiko baimė švirkštams ir skausmui. Jos sako, kad kai kurie vaikai gimsta didesniais bailiukais už kitus, todėl tikrai reikėtų reaguoti į vaiko perduodamas emocijas. Jos įsitikinusios, kad nei viena mama nenorėtų, kad jų vaikai justų milijono skruzdėlyčių įkandimus. Būtent jiems prilygindamos skiepus jos teigia, kad tai – didžiausia nesąmonė ir nepakeliamas skausmas jų vaikams.

2. Nesuprantami žodžiai tik gąsdina

„Terminai, susiję su vakcinomis ir skiepais, yra moksliški ir nesuprantami. Dėl šios priežasties daugelis mamų galvoja, kad po jais slypi tiesa ir skuba skiepyti savo vaikus. Tačiau iš tiesų, aktyvios mamos, besidominčios skiepais ir jų poveikiu, yra įsitikinusios, kad grėsmingi terminai tėra mitas ir gerokai grėsmingiau – suleisti vakciną nežinant, kokia gali būti reakcija ir pašalinis poveikis į ją.

Jos įsitikinusios, kad vakcinose yra kancerogeninių medžiagų arba tokių, kurios gali sukelti alergiją. Būtent dėl tos priežasties, jos teigia, medikai po vakcinos paprašo vaikus pasilikti bent 15 minučių gydytojo kabinete. Jei atsirastų alergija staigus šalutinis poveikis, jie skubėtų taisyti padarinius ir gelbėti vaikų sveikatą. Tad, pasak mamų, geriau visai neskiepyti, negu laukti baisaus šalutinio poveikio. O gal geriau paimkite žodyną ir pasidomėkite, kas iš tiesų yra skiepai“, – pašaipiai siūlo moteris. 

3. Prilygsta jautienos mėsainiams

Reikėtų liautis tikėjus internete pasirodančiomis mamų žinutėmis apie teigiamą vakcinų poveikį. Jos taip rašo, džiaugiasi vakcinomis, nes dar nesulaukė neigiamos reakcijos. Ką jau kalbėti apie tai, kad vakcinos buvo sulygintos su jautiena, patiekiama restorane. Pasaulyje kalbama apie tai, kad vakcina prieš raupus buvo gauta iš karvių, apsikrėtusių raupais. Tad mamos įsitikinusios, kad suleisti tokią vakciną, yra tas pats, kas kiekvieną dieną maitinti savo vaikus jautienos mėsainiais iš greitojo maisto restoranų.

4. Imunitetą reikia kurti natūraliai

Šiam punktui pritars visos mamos, kurioms rūpi jų vaikų sveikata. Kiekviena šeima nori, kad vaikas augtų apsuptas natūralių medžiagų, valgytų tik sveiką, tinkamai subalansuotą ar net ekologišką maistą. Mamos, pasisakančios prieš skiepus yra įsitikinusios, kad pats geriausias būdas savo vaikus apsaugoti nuo gresiančių ligų, tai suteikti galimybę valgyti kuo daugiau šviežių vaisių ir daržovių, naudoti vitaminus ir maisto papildus.

5. Apie vakcinas žinote daugiau

Mamos nesiliauja šmaikštavusios ir tikina, kad perskaičiusios šį straipsnį jūs sužinojote gerokai daugiau informacijos apie skiepus ir vakcinas negu jūsų vaikų pediatrai, kurie studijavo skiepų teorijas ilgus metus aukštosiose mokyklose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.