Netinkamu laiku prispyrė reikalas? Šie 5 patarimai jums pravers

Visiems gi pasitaiko atvejų, kai labai prispaudžia į tualetą, o jo, kaip tyčia, šalia nėra. Nors medikai perspėja, kad ilgalaikis šlapimo sulaikymas gali turėti rimtų pasekmių, galite pasinaudoti keliais patarimais, kurie leis Jums ištverti tas kelias kankinančias minutes iki tualeto.

Visiems gi pasitaiko atvejų, kai labai prispaudžia į tualetą, o jo, kaip tyčia, šalia nėra. Nors medikai perspėja, kad ilgalaikis šlapimo sulaikymas gali turėti rimtų pasekmių, galite pasinaudoti keliais patarimais, kurie leis Jums ištverti tas kelias kankinančias minutes iki tualeto.<br>123rf nuotr.
Visiems gi pasitaiko atvejų, kai labai prispaudžia į tualetą, o jo, kaip tyčia, šalia nėra. Nors medikai perspėja, kad ilgalaikis šlapimo sulaikymas gali turėti rimtų pasekmių, galite pasinaudoti keliais patarimais, kurie leis Jums ištverti tas kelias kankinančias minutes iki tualeto.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2016, 8:02 AM, atnaujinta May 27, 2017, 6:24 PM

Nestanginkite raumenų

Dažna klaida, kurią daro daugelis, užsimaniusiųjų šlapintis – raumenų stanginimas. Taip tik dar labiau spaudžiama šlapimo pūslė, o tai tikrai nepadeda. Atsisėskite arba sustokite, nusiraminkite ir įsivaizduokite, kaip šlapimo pūslė sandariai užsidaro kaip rezervuaras. Tokia kelių minučių meditacija leis atpalaiduoti raumenis, šie nespaus šlapimo pūslės ir kelias iki tualeto bus lengvesnis.

Išlaikykite tinkamą kūno padėtį

Jokiu būdu nepasvirkite į priekį, nes užspausite šlapimo pūslę. Sėdėdami arba stovėdami sukryžiuokite kojas. Tai leidžia suveikti reikiamiems raumenims, kurie padeda sulaikyti šlapimą pūslėje.

Nesušalkite!

Taip taip. Šis fenomenas vadinamas šalčio diurezė – šaltis kai kuriais atvejais skatina norą šlapintis, tad pasistenkite sušilti. 

Pagalvokite apie...seksą 

Vyrų reprodukcinės sveikatos specialistas Laris Lipshultzas pataria norą šlapintis nuvaikyti mintimis apie seksą. Tai bent jau vyrams taip užima smegenis, kad mintys apie norą šlapintis bent trumpam išnyksta.

Venkite tekančių vandens šaltinių

Šis patarimas, ko gero, žinomas daugeliui. Jei tik tai įmanoma, žinoma. Tekantis vanduo, kad ir paprasčiausias lietus, kelionę iki tualeto gali paversti tikra kančia. 

Tiesa, jei jus vis tik kamuoja dažnas šlapinimasis tiek moterims, tiek ir vyrams toks požymis gali reikšti apie puolančias ligas. Dažniausiai šis simptomas gali reikšti šlapimo takų uždegimą, tačiau kai kuriais atvejais jis gali būti ir rimtesnių ligų pranašas. Todėl, jei nesate tikri dėl savo sveikatos – kreipkitės į savo šeimos gydytoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.