Vaistas nuo paralyžiaus, autizmo ir vėžio. Ar įmanoma Lietuvoje?

Palestinietis Ratebas Samouras kasdien sulaukiau apie pustrečio šimto pacientų, kurie skundžiasi įvairiausiais negalavimais: nuo plaukų slinkimo iki cerebrinio paralyžiaus ar vėžio. Tačiau jis – ne gydytojas ir ligoninėje niekuomet nedirbo, pranešė reuters.com.

Lietuvos apiterapeutų asociacijos viceprezidentas gydytojas Povilas Rimkus teigė, kad gydymas bičių geluonies išskiriamais nuodais yra žinomas pasaulyje, tačiau Lietuvoje netaikomas.<br>123rf nuotr.
Lietuvos apiterapeutų asociacijos viceprezidentas gydytojas Povilas Rimkus teigė, kad gydymas bičių geluonies išskiriamais nuodais yra žinomas pasaulyje, tačiau Lietuvoje netaikomas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2016, 7:00 PM, atnaujinta May 26, 2017, 9:02 PM

R.Samouras įgūdžius gydyti žmones bičių geluonimi perėmė iš savo tėvo, kuris užsiėmė bitininkyste. Prieš trylika metų žemės ūkio inžinieriaus išsilavinimą turintis Ratebas ėmė gilintis į apiterapiją – alternatyvios medicinos rūšį, kur panaudojami visi bičių produktai.

„Gydau rimtas ir net lėtines ligas, kurių negali išgydyti įprasta medicina. Pasiekiu puikių rezultatų. Kalbu ir apie kaklinės stuburo dalies ar paties stuburo chondritą (kremzlės uždegimas), migreną, plaukų slinkimą, židininę alopeciją, odos ligas, cerebrinį paralyžių, autizmą ar net vėžį“, – pasakojo palestinietis.

58-erių vyras pacientams, gydydamas savo pacientus bičių geluonimi, šioms leidžia įgelti į tam tikrus, atidžiai išstudijuotus taškus kūne. Po įgėlimo bitė žūsta.

Yra liudininkų, kurie teigia, kad po gydymo bičių geluonimi pagerėjo sergančiųjų cerebriniu paralyžiumi būklė.

Lietuvos apiterapeutų asociacijos viceprezidentas gydytojas Povilas Rimkus teigė, kad gydymas bičių geluonies išskiriamais nuodais yra žinomas pasaulyje, tačiau Lietuvoje netaikomas.

„Savo laiku Lietuvoje medikai šiuo klausimu labai aktyviai dirbo. Tačiau šiuo metu mediko, kuris tuo užsiiminėtų, nėra. Jei kas tuo ir užsiima, tai – saviveikla.

Viena vertus, bičių nuodams yra be galo jautrių žmonių, kita vertus, reikia tiksliai žinoti taškus, į kuriuos bitės gali gelti. Ši procedūra turi būti atlikta labai atidžiai“, – kalbėjo specialistas.

Pasak jo, seniai žinoma, kad bitininkai, kuriuos bitės yra sugėlusios ne kartą ir ne du, pasižymi stipresne imunine sistema. Deja, mediko, kuris išmanytų tokią sritį, apiterapeutų asociacija neranda.

„Literatūroje aptariami tokio gydymo pavyzdžiai. Gydymu bičių nuodais plačiai užsiiminėjama Rumunijoje.

Tad galimybių plėstis yra, tik viskas atsiremia į netradicinės medicinos įteisinimo klausimą“, – kalbėjo P.Rimkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.