Kiekvieno virtuvėje esantis prieskonis – vaistas nuo daugelio ligų

Lauro lapai – itin stipraus ir malonaus aromato prieskonis. Juo galima pagardinti daugelį sriubų, troškinių ar marinuotų produktų, o teigiamas lauro lapų poveikis sveikatai nuo seno giriamas. Kai kurie žmonės pliko arbatą, kiti ieško medicininio aliejaus. Nors metodų, kaip juos panaudoti, yra įvairių, viena aišku – lauro lapai padeda išgydyti daugelį ligų, rašė naturecureshouse.com.

 Lauro lapuose gausu gydomųjų savybių.<br> Pixabay.com nuotr.
 Lauro lapuose gausu gydomųjų savybių.<br> Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2017, 1:29 PM

Taip pat jis kovoja su bakterinėmis infekcijomis, padeda sergant kvėpavimo ir širdies ligomis. Žemiau pateikiame net 8 receptus, kaip juos panaudoti, kad gautumėte kuo didesnę naudą sveikatai.

1. Nerimas ir nuovargis. Lauro lapeliuose esančios cheminės medžiagos turi raminantį, psichodelinį poveikį. Pakanka padeginti keletą sausų lauro lapelių. Kvapas atpalaiduoja, bet žmogus lieka susikoncentravęs. Deginamų lauro lapelių privalumas tas, kad jie nesukelia mieguistumo, o priešingai – suteikia budrumo ir nuveja nuovargį.

2. Kvėpavimo takai. Lauro lapeliai stimuliuoja kvėpavimo takus ir gali padėti atsikratyti gleivių plaučiuose. Kad pagydytumėte savo kvėpavimo sistemą, geriausia uostyti šviežių ar džiovintų lauro lapelių aromatą arba laurų lapų aliejaus garus. Taip pat galima laurų lapų aliejumi masažuoti krūtinę. Šis metodas padeda gydyti alergiją ir astmą.

3. Pleiskanos. Kad atsikratytumėte pleiskanų, sumaišykite laurų lapų aliejų su pašildytu simondsijų aliejumi. Šiltą aliejų įtrinkite į galvos odą, apvyniokite galvą rankšluosčiu ir palikite 15-60 minučių. Pleiskanų galima atsikratyti ir įlašinant keletą lašų lauro lapų aliejaus į įprastą šampūną.

4. Diabetas. Bendri JAV ir Pakistano mokslininkų atlikti tyrimai įrodo, kad lauro lapai gali būti efektyvi priemonė gydant 2-ojo tipo cukrinį diabetą. Tyrimas parodė, kad suvartojant viso labo 3 gramus lauro lapelių per dieną, sumažėja gliukozės lygis.

5. Virškinimas. Viduržemio jūros ir Rytų Azijos kultūros, naudojančios alternatyviąją mediciną, tiki lauro lapų sušildančia ir gydančia galia. Šis augalas sustiprina „virškinamąją ugnį“. Lauro lapeliai skatina skrandžio sulčių, fermentų ir tulžies gamybą. Šiais tikslais taip pat galima po valgio įtrinti pilvą lauro lapų aliejumi.

6. Širdis. Lauro lapuose randamas organinis junginys, vadinamas kafeino rūgštimi, stiprina kapiliarų sieneles. Ši medžiaga taip pat padeda šalinti blogąjį cholesterolį iš širdies ir kraujagyslių sistemos. Gardinkite lauro lapeliais patiekalus, ypač iš tų produktų, kurie taip pat gerina širdies veiklą.

7. Sąnarių uždegimas. Dar 2003 m. atliktame tyrime įrodyta, kad lauro lapų aliejaus priešuždegiminės ir nuskausminamosios savybės prilygsta priešuždegiminėms preparato morfino savybėms. Kad palengvintumėte skausmą, įtrinkite sąnarius lauro lapų aliejumi ir kasdien naudokite lauro lapelius ruošdami patiekalus.

8. Šlapimo takų infekcijos. Gėrimas iš sumaltų į miltelius lauro lapelių, sumaišytų su pienu – senovinis būdas gydyti šlapimo takų infekcijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?