Auginantys mažamečius draudžiami PSD valstybės lėšomis

Lietuvoje Privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) valstybės lėšomis draudžiami ne tik pensininkai, studijuojantieji nuolatinėse studijose ir nepilnamečiai. Šiai grupei žmonių priskiriami ir mažamečius vaikus auginantys tėvai ar globėjai.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Julija Dagytė

Sep 11, 2015, 1:09 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 9:18 AM

Valstybės lėšomis PSD gali būti apdraustas vienas iš tėvų (įtėvių) arba globėjų, auginantis vaiką iki 8 metų, taip pat vienas iš tėvų (įtėvių) arba globėjų, auginantis du ir daugiau nepilnamečių vaikų iki 18 metų.

Valstybinės ligonių kasos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė teigia, kad kiekvienas, auginantis mažametį ar besirūpinantis nepilnamečiu, nuolat jaučiasi atsakingas ne tik už save, bet ir už savo vaiką. Susiklosčius nepalankioms aplinkybėms, ar ženkliai sumažėjus pajamoms net mažiausios išlaidos šeimoje gali tapti iššūkiu.

„Išlaidų, susidarančių ligos atveju, atidėlioti ar išvengti neįmanoma, todėl Lietuvoje vaikus auginantiems tėvams ar globėjams suteikiama galimybė būti apdraustais PSD valstybės lėšomis. Taip užtikrinant, kad ligos atveju tėvelių gydymosi paslaugos bus apmokėtos valstybės iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis“, – sakė L.Bušinskaitė-Šriubėnė.

Vaikų tėvai ar globėjai, norintys PSD būti apdrausti valstybės lėšomis, turi atvykti į artimiausią teritorinę ligonių kasą (TLK) su tapatybę patvirtinančiu dokumentu bei vaiko gimimo liudijimo originalu, o globėjai turi pateikti dar ir dokumentus patvirtinančius vaiko globą. Kol tėvai ar globėjai nesikreipia į TLK, tol ligonių kasa neturi informacijos apie tai, kuris iš tėvų ar globėjų pasirinko draudimą valstybės lėšomis. Tokiu atveju, šios informacijos neturi ir gydymo įstaigos, todėl jos negali teikti PSDF lėšomis finansuojamų gydymo paslaugų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.