Dantų protezavimas: kokios sumos kompensuojamos?

Retas kuris džiaugiasi būtinybe protezuoti dantis. Ne tik dėl nemalonios procedūros, ilgų valandų odontologo kabinete, bet ir dėl nemažų išlaidų, kurios nevienam gali pasirodyti net ir neįkandamos. Tačiau Lietuvoje galiojanti dantų protezavimo paslaugų ir išlaidų kompensavimo tvarka palengvina žmonėms tenkančią finansinę naštą ir dalį dantų protezavimo išlaidų dengia Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Dantų protezavimas: kokios sumos kompensuojamos?<br>123rf nuotr.
Dantų protezavimas: kokios sumos kompensuojamos?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Julija Dagytė

Sep 21, 2015, 2:15 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 6:36 PM

VLK Paslaugų ekspertizės, metodinio vadovavimo ir kontrolės skyriaus vedėja Daiva Berūkštienė primena, kad teisę į dantų protezavimą, kompensuojamą PSDF lėšomis, turi senatvės pensininkai, taip pat žmonės, įstatymo pripažinti nedarbingais arba iš dalies darbingais, bei vaikai iki 18 metų.

Pensininkams, nedarbingiems arba iš dalies darbingiems žmonėms dantų protezavimo paslaugos gali būti kompensuojamos, jei pacientas turi mažiau kaip 10 funkciškai visaverčių dantų porų, taip pat jei diagnozuotas didesnis nei II laipsnio patologinis visų dantų nudilimas. Tokiu atveju kompensacijos suma gali siekti iki 373 eurų.

Jei paciento apatinis žandikaulis bedantis ir keliose srityse siekia mažiau kaip 12 milimetrų, tada kompensacija gali siekti net iki 1145 eurų. Dantukų protezavimo paslaugos esant reikalui gali būti kompensuojamos ir vaikams. Už šias paslaugas jiems gali būti kompensuojama iki 1145 eurų protezavimo išlaidų.

Dantų protezavimas – brangi paslauga, tačiau ji labai reikalinga visavertei gyvenimo kokybei užtikrinti. Todėl pažeidžiamiausioms visuomenės grupėms Lietuvoje sudaryta galimybė šias išlaidas padengti PSDF lėšomis“,- sakė D.Berūkštienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.