Pavojingoms širdies ligoms kelią užkerta prevencinės programos

Kada paskutinį kartą tikrinotės sveikatą norėdamas sužinoti, ar jums gresia didelė tikimybė sirgti širdies ir kraujagyslių ligomis?

Širdies ir kraujagyslių ligos Lietuvoje kasmet nusineša daugybę gyvybių.<br>123rf nuotr.
Širdies ir kraujagyslių ligos Lietuvoje kasmet nusineša daugybę gyvybių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Julija Dagytė

Sep 24, 2015, 3:09 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 2:33 AM

Jei esate 40-54 metų amžiaus vyras arba 50-64 metų amžiaus moteris, savo sveikatą dėl širdies ir kraujagyslių ligų jau galėjote pasitikrinti nemokamai. Būtent šių amžiaus grupių vyrai ir moterys gali dalyvauti širdies ir kraujagyslių ligų prevencijos programoje.

Valstybinės ligonių kasos paslaugų ekspertizės, metodinio vadovavimo ir kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Jurgita Grigarienė teigia, kad minėtos prevencinės programos dalyviams kartą per metus nemokamai gali būti atliekami gliukozės, cholesterolio, trigliceridų koncentracijos kraujyje, elektrokardiogramos bei kiti tyrimai. Jų tikslas – nustatyti, ar žmogus priskiriamas širdies ir kraujagyslių ligų rizikos grupei. Tokiu atveju gydytojas paskiria pacientui reikiamą gydymą.

„Širdies ir kraujagyslių ligos Lietuvoje kasmet nusineša daugybę gyvybių. Todėl būtina nedelsti ir rūpintis savo sveikata, juolab kad pacientams prevencinės programos tyrimai nieko nekainuoja: jie apmokami Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis. Tad kviečiame vyrus ir moteris sudalyvauti programoje ir užkirsti kelią būsimoms ligoms“, – sakė J.Grigarienė.

Pernai širdies ir kraujagyslių ligų prevencijos programai buvo skirta daugiau kaip 4,2 milijono eurų, ir šioje programoje sudalyvavo daugiau nei 223 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.