Apklausa: apie prevencijos programą vis dar trūksta žinių

Nors apie ligų prevencijos programas ir galimybę Privalomuoju sveikatos draudimu draustiems žmonėms nemokamai pasitikrinti sveikatą nuolat skelbiama viešai, daugybė pacientų vis dar nieko apie tai nežino.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-20 14:01, atnaujinta 2017-10-08 23:09

Tai atskleidė praėjusią savaitę portale lrytas.lt surengta apklausa apie širdies ir kraujagyslių ligų prevencijos programą. Net 51 procentas respondentų nurodė nieko apie šią programą nežinantis.

Tiesa, programos siūloma galimybe nemokamai atlikti tyrimus jau spėjusi pasinaudoti taip pat gana ženkli respondentų dalis. 30 procentų apklaustųjų teigė, kad jie dalyvavo šioje programoje ir jiems buvo atlikti tyrimai.

Dar 8 procentai apklaustųjų teigė iki šiol nedalyvavę širdies ir kraujagyslių ligų prevencijos programoje, tačiau netrukus ketinantys tai padaryti.

11 procentų apklaustųjų teigė nedalyvavę širdies ir kraujagyslių ligų prevencijos programoje, nes nepriklauso tikslinei jos amžiaus grupei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.