Apie būtinybę tikrintis sveikatą primena fotografijomis

Į Vilniaus universiteto ligoninės (VUL) Santariškių klinikas atkeliavo socialinės akcijos „Aplenk ligą“ nuotraukų paroda, primenanti žmonėms būtinybę aktyviau rūpintis savo bei artimųjų sveikata. Fotografijose įamžinti garsiausi Lietuvos sportininkai kreipiasi į žmones, ragindami juos nenumoti ranka į ligų prevenciją.

Socialinės akcijos fotografijų paroda „Aplenk ligą“ keliauja po visą Lietuvą ir jau aplankė ne vieną šalies gydymo įstaigą.<br>„Aplenk ligą“ nuotr.
Socialinės akcijos fotografijų paroda „Aplenk ligą“ keliauja po visą Lietuvą ir jau aplankė ne vieną šalies gydymo įstaigą.<br>„Aplenk ligą“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Julija Dagytė

Oct 30, 2015, 1:27 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 8:51 PM

„Mūsų klinikų Reabilitacijos, fizinės ir sporto medicinos centras turi ypatingą ryšį ne tik su sergančiaisiais ir besireabilituojančiaisiais, bet taip pat daug dirba ir su garsiais sporto pasaulio žmonėmis. Todėl ši paroda gera niša tiek sveikiesiems, tiek besistengiantiems tapti sveikais. Be to, tai ir puikus būdas žinomų žmonių lūpomis perduoti visuomenei išties svarbią informaciją, pateikiant teigiamą pavyzdį“, – apie parodą kalbėjo VUL Santariškių klinikų viešųjų ryšių specialistė Gitana Letukienė.

Šiandien Lietuvoje yra daugybė galimybių nemokamai pasitikrinti sveikatą, dalyvauti įvairiose prevencinėse programose ir užkirsti kelią ligoms. Pavyzdžiui, šiuo metu tam tikro amžiaus žmonėms galima dalyvauti storosios žarnos, krūties, gimdos kaklelio, priešinės liaukos vėžio ankstyvosios diagnostikos bei širdies ir kraujagyslių ligų prevencijos programose.

Privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) apsidraudusiems pacientams šių programų metu atliekami tyrimai nieko nekainuoja. Jie atliekami gavus šeimos gydytojo siuntimą, o tyrimų išlaidos padengiamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis.

„Sportininkai ypač gerai žino, kad sveikata lemia daugybę dalykų: bendrą žmogaus savijautą, jo emocinę būklę, gyvenimo būdą, netgi profesinį kelią. Tikimės, kad žmonės neliks abejingi fotografijų parodoje įamžintų Lietuvos sporto žvaigždžių siunčiamai žinutei ir nuspręs daugiau dėmesio skirti savo sveikatai“, – sakė Valstybinės ligonių kasos Paslaugų ekspertizės ir kontrolės skyriaus vedėja Daiva Berūkštienė.

Socialinės akcijos fotografijų paroda „Aplenk ligą“ keliauja po visą Lietuvą ir jau aplankė ne vieną šalies gydymo įstaigą. Kitą mėnesį iš Santariškių klinikų ji tęs kelionę po kitas gydymo įstaigas, kurios sutiko prisijungti prie šios akcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.