Apklausa: ar primena apie prevencines programas?

Praėjusią savaitę portale lrytas.lt skaitytojų buvo klausiama, ar jie sulaukia asmeniškų kvietimų dalyvauti prevencinėse sveikatos programose.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2016, 1:32 PM, atnaujinta May 31, 2017, 11:28 PM

Trečdalis respondentų – 31 procentas – nurodė, kad dalyvauti šiose programose jiems pasiūlo šeimos gydytojas. Dar 11 procentų respondentų pažymėjo, kad yra sulaukę gydymo įstaigų laiškų bei skambučių, raginančių nemokamai pasitikrinti sveikatą ir dalyvauti prevencinėse programose.

Didžioji dalis apklaustųjų – 58 procentai – tvirtino, kad tokių kvietimų nėra sulaukę.

Valstybinė ligonių kasa primena, kad Lietuvoje yra įgyvendinamos gimdos kaklelio, krūties, priešinės liaukos, storosios žarnos vėžio bei širdies ir kraujagyslių ligų prevencinės programos, o vaikams profilaktiškai krūminiai dantys dengiami silantais, apsaugančiais nuo karieso.

Visos šios, privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis finansuojamos, prevencinės programos vykdomos siekiant diagnozuoti ligą ankstyvoje stadijoje, kurioje ji yra lengvai pagydoma. Norint išsitirti pagal prevencines programas, reikėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją, kuris išsamiai supažindins su programomis ir paskirs reikiamus tyrimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.