„Ant medinės lentelės” autorė apie motinystę: „Neilgai iškenčiau be savo puodų”

Kristina Pišniukaitė-Šimkienė savo gaminamais receptais ir estetiškomis nuotraukomis pritraukė tūkstančius savo maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės” skaitytojų. Dabar jie domisi ne tik jos kuriamais patiekalais, bet ir asmeniniu gyvenimu, kuriuo šiek tiek Kristina dalinasi savo socialiniuose tinkluose, vienijančiuose per 100 tūkst. gerbėjų. Žinoma, daugiausiai patiktukų sulaukia nuotraukos, kuriose įamžinta didžiausia naujiena – prieš du mėnesius gimęs sūnus Benas.

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 24, 2020, 6:47 AM, atnaujinta Mar 27, 2020, 6:34 AM

Esi žinoma maisto tinklaraštininkė, kada nusprendei savo gerbėjams pranešti apie šeimos pagausėjimą? 

Visų pirma, norėjome šią naujieną pasilaikyti tik sau iki saugaus 3 mėnesių laikotarpio. Jo sulaukus, pirmiausia pranešėme šeimai ir draugams, o tuomet jau laime pasidalinome su visu pasauliu.

Turbūt vienas svarbiausių besilaukiančios moters pokyčių – mityba. Vienos valgo už du ar tris, kitos pradedi itin rūpintis vitaminų gausa patiekaluose. Kaip ji pasikeitė pas tave?

Subalansuota mityba man visada svarbi, todėl laukiantis niekas per daug nepasikeitė, tik atsisakiau produktų, kurių vartoti nėščiosioms nepatartina, t.y. žalios žuvies, jūros gėrybių, rūkytų mėsų, pelėsinių sūrių. Apibendrinant mano mitybą nėštumo metu, ji buvo kiek skurdesnė nei įprastai, nes pirmus tris mėnesius teko valgyti bet ką, nuo ko nepykina, o vėliau, pykinimui pasibaigus, tikrai padaugėjo nesveiko maisto ir saldumynų. Žinoma, juos vartojau saikingai, išlaikydama balansą tarp subalansuoto ir kiek nuodėmingo maisto.

Koks buvo pats nėštumas? 

Sakyčiau, kad lengvesnis nei vidutinis (šypsosi). Pirmus tris mėnesius be perstojo pykino, bet dirbant namuose galėjau sau leisti daug poilsio, rūpinausi savimi. Antras trimestras buvo tikra pasaka energijos ir savijautos prasme. Na, o į pabaigą, kaip ir visoms jau buvo fiziškai sunku. 

Kaip pasikeitė darbo įpročiai – ar pavyksta suderinti tinklaraščio veiklas ir vaiko priežiūrą?

Mano darbas labai lankstus, galiu leisti sau dirbti tiek, kiek noriu ir tada, kada noriu. Žinoma, darbų kiekis sumažėjo, mano kūdikiui dar tik du mėnesiai, tad visas dėmesys jam. Visgi pastebėjau, kad gerai savijautai man būtina ir savirealizacija, todėl kai vaikas miega, o aš turiu laisvą minutę, dažniausiai ją skiriu tinklaraščio darbams – gaminu, fotografuoju, redaguoju nuotraukas, bendrauju su klientais, deriname reklamas ir t.t. 

Kiek skyrei poilsiui iki gimdymo ir po – nesirūpinai darbais? 

Visiškai nesirūpinti darbais aš nemoku. Turiu problemą – nemoku nieko neveikti. Tik pasėdžiu valandą be darbo ir jau man reikia būtinai ką nors dirbti (kvatoja). Teoriškai buvau nusistačiusi, kad tris mėnesius iki ir tris mėnesius po gimdymo leisiu sau visiškai nedirbti. Praktiškai, tai visgi neįvyko, dirbau mažiau, savo malonumui, bet darbai pilnai sustoję buvo gal tik apie savaitę po gimdymo.

Kaip ruošeisi mažylio atėjimui – ar lankei kursus, mankštas, skaitei literatūrą? 

Stengiausi rūpintis savo kūnu, fiziškai pasiruošti gimdymui. Kol savijauta leido, lankiau mankštas ir baseiną. Gimdymas praėjo sklandžiai, manau šis pasiruošimas nenuėjo perniek. Perskaičiau vieną knygą, nuėjome ir į keletą kursų – to mums su vyru pilnai užteko, kad jaustumėmės pasiruošę, kiek tai įmanoma. Labiausiai domėjausi gimdymu ir žindymu, tai man padėjo – gimdymo nebijojau, jo metu supratau, kas ir kodėl vyksta, o žindymas taip pat sklandžiai prasidėjo, nes žinojau, kaip elgtis ir kokie iššūkiai laukia.

Influenceriai, kaip nuomonės formuotojai, labai daug dalykų gauna testavimui – ar sulaukei produktų mamoms ar kūdikiams?

Atsirado tikrai daug gamintojų, norinčių reklamos už jų produkciją vaikui. Nemeluosiu, tikrai atsirinkau keletą patikimų gamintojų, išsirinkau norimus produktus, juos išbandžiau ir nuoširdžia nuomone pasidalinau su savo skaitytojais.

Ar sunku buvo susidėlioti kraitelį? Kas itin pasiteisino, o kokių daiktų mažai reikėjo? 

Sunku nebuvo, tiesiog reikėjo pasidomėti ir skirti tam laiko. Galvos nepamečiau – pirkau tik tai, kas išties reikalinga. Juk gyvename tokiais laikais, kad nusipirkti viską galima esant poreikiui. Pasiteisino ir nuolat naudojami – vežimas, lovytė ir komoda, vystymo stalas vonioje, pintas lopšiukas svetainėje miegui dienos metu, maitinimo pagalvė, aukšta kėdutė su gultuku, kurioje Benas noriai būna ir stebi kaip gaminu vakarienę arba visi kartu pusryčiaujame prie stalo, ir jis šalia. Nepasiteisinusių daiktų neturiu, nes iš anksto pirkau tik būtinai reikalingus. Tiesa, lovytė pirmą mėnesį buvo nenaudojama, nes pradžioje naktimis miegojome kartu, bet dabar jau Benas miega savo lovoje ir taip mums žymiai geriau. Ypač džiaugiasi į lovą sugrįžęs tėtis (juokiasi).

Kaip išrinkote vardą? 

Labai greitai ir lengvai – į galvą šovė Benas, vyrui patiko. Taip „prilipo“, kad jokių kitų ir nesvarstėme. O kai gimė įsitikinom – tikras Benas.

Dar iki gimdymo pradėjai ruošti naują rubriką AML BABY – gal galėtum plačiau apie ją papasakoti? 

AML BABY yra nauja „Ant medinės lentelės“ blogo kategorija, kurioje temos apie kūdikį. Pirmasis įrašas buvo apie maisto pasiruošimą į spinteles ir šaldiklį nėštumo metu. Mityba man svarbi, bet supratau, kad gimus kūdikiui ji tikrai nebus prioritetas. Iš tiesų pirmomis savaitėmis gyveni kitame pasaulyje, maistas visai nerūpi, nesinori nei apie jį galvoti, nei gaminti. Tikru išsigelbėjimu tapo šaldiklyje laukiančios pietų porcijos, sveiki užkandžiai ir pan. Buvo skeptikų, sakančių „koks dar pasiruošimas, juk kūdikiai tik miega“. Galiu atsakyti taip – pirma, ne visi kūdikiai tik miega, antra – nežinia, kokios būsenos mama po gimdymo, trečia – net jei kūdikis tik miega, vis tiek būna daug situacijų, kai maistui laiko nėra. Tokiu atveju gali išgelbėti spintelėje ar šaldiklyje laukiantis sveikas patiekalas ar užkandis ir nereikės „užsikimšti” kokiu nors nesveiku greitai suteptu sumuštiniu ar pan.

Ar tie paruoštukai pasiteisino?

100% taip. Tarnauja iki šiol. Kartais iš šaldiklio išsitraukiu sveikus pietus, keksiuką prie kavos, sveiką užkandį naktinio maitinimo metu. Nuoširdžiai rekomenduoju visoms nėštumo pabaigoje šiek tiek pasiruošti, tuo labiau kad nėštumo pabaigoje dažnai laikas slenka vėžlio greičiu, veiklos trūksta, tad maisto gamyba – puikus laiko praleidimo būdas. Tai didžiausia pagalba SAU, už kurią tikrai padėkosite sau po gimdymo. 

Kada po gimdymo vėl stojai prie puodų? 

Pirmą vakarienę gaminau 5 dienos po gimdymo, t.y. antrą buvimo namuose dieną. Neilgai iškenčiau be savo puodų (šypsosi).

Nors atrodo, ką tik gimė, bet netrukus reikės pradėti galvoti ir apie primaitinimą – ar tinklaraščio skaitytojai sulauks receptų mažiausiems? 

Žinoma, AML BABY kategorija tikrai bus pildoma receptais mažiausiems. Visa mano veikla paremta stilingos, subalansuotos, įvairios ir nenuobodžios mitybos principais, tas pats galioja ir mažiausiems. Žinau, kad idėjų šioje srityje tikrai trūksta, tad pasistengsiu šią informacijos spragą užpildyti . Žinoma, kaip visada, daugiausiai kasdienėmis lengvomis idėjomis dalinsiuosi socialiniuose tinkluose, ypatingai „Instagram” paskyroje.

Prižiūri mažylį ir tuo pačiu dirbi sau – kaip sekasi dabar suderinti šias abi veiklas? Kokia tavo diena? 

Rimčiau mano darbai sugrįš balandį. Kol kas dirbu savo malonumui ir gana nedaug, todėl suderinti sekasi puikiai. Ilgąjį dienos miegą dažniausiai išnaudoju būtent savo darbams. Tai nesunku, atvirkščiai, tuomet jaučiuosi daug produktyvesnė, laimingesnė, man svarbu save realizuoti ne tik motinystėje, bet ir savo mylimoje darbinėje veikloje. Netrukus į darbus grįšiu pilnu pajėgumu, tuomet bandysiu ir toliau viską suderinti, bet jei bus labai sunku ir nepavyks, nesijaudinu - ieškosiu pagalbos vaiko priežiūrai ir dėl to nė kiek nesijausiu prastesne mama. 

Žinau, kad namuose turi kambarį tinklaraščiui – ar jį jau okupavo Benas? 

Dar ne. Kol kas Benas gyvena ten, kur gyvena mamytė, bet su darbo kambariu teks atsisveikinti maždaug po metų! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.