Paaugus vaikams moterys atsigręžia į save: įgyvendina savo jaunystės svajones

Atliekamų naujausių tyrimų duomenimis dažniausiai moterys kompleksuoja dėl savo krūtinės dydžio – jos būna arba per mažos arba per didelės, bet kad ir kokio dydžio jos bebūtų, turi ir labai konkrečią biologinę funkciją – žindyti vaikelį. Kai krūtys per didelės, sunku rasti tinkamus drabužius, jaučiami nugaros ir pečių skausmai, o mažų krūtų savininkės kankinasi ir ieško „stebuklingų“ liemenėlių bei kremų.

Paaugus vaikams moterys dažnai prisimena savo išvaizdą ir stengiasi ją koreguoti.<br>„Unsplash“ asociatyvi nuotr.
Paaugus vaikams moterys dažnai prisimena savo išvaizdą ir stengiasi ją koreguoti.<br>„Unsplash“ asociatyvi nuotr.
„Dabar suprantu, kad gimus kūdikiui, moteris pirmiausia jį mato ir prižiūri, o tik tada save pamato. Tad jeigu jau ji pastebi trūkumą, kurio nenori, kurį galima panaikinti, nesiginčiji, sutinki su moterimi ir darai“, – tapus tėvu apie pasikeitusį požiūrį pasakoja M. Sakalauskas.
„Dabar suprantu, kad gimus kūdikiui, moteris pirmiausia jį mato ir prižiūri, o tik tada save pamato. Tad jeigu jau ji pastebi trūkumą, kurio nenori, kurį galima panaikinti, nesiginčiji, sutinki su moterimi ir darai“, – tapus tėvu apie pasikeitusį požiūrį pasakoja M. Sakalauskas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-10-14 13:42, atnaujinta 2021-10-14 16:23

Žindymas padėtį pablogino

42 metų Aušrinė pasakoja dėl savo krūtų, tiksliau, jų nebuvimo, kompleksavusi nuo paauglystės, kai pastebėjo, kad klasiokių kūnas keičiasi, apvalėja ir moteriškėja, o jos ne.

„Džiaugiuosi, kad buvau stipri ir į patyčias dėmesio nekreipiau. Tada ištekėjau, gimė du vaikai, kuriuos žindžiau iki metų ir tuomet krūtinės forma nebuvo svarbi. Apie save vėl pradėjau galvoti, kai jos paaugo – supratau, kad krūtinė, kaip buvo, taip ir liko maža, o padėties negelbėjo ir atsiradę papildomi kilogramai, – prisimena moteris. –  Esu užsispyrusi ir savo tikslo visada siekiu, tad užsibrėžiau tikslą iki 40-mečio susitaupyti plastinei operacijai ir ta padariusi nukeliavau pas plastikos chirurgą. Buvau susirinkusi visą įmanomą informaciją ir žinojau, kad noriu nedidukės krūtinės, kuri tiktų prie mano neaukšto ūgio ir ne itin proporcingos figūros. Norėjau, kad viskas būtų kuo natūraliau.“

Chirurgas palaikė jos norą turėti nedideles krūtis, tačiau pasiūlė kitą variantą – nusiurbti šiek tiek riebalų pertekliaus nuo pilvo bei juosmens ir juos persodinti į krūtis. Taip bus išgautas figūros proporcingumas lyginant liemenį ir krūtinę.

„Tobula – tokia buvo pirmoji mano mintis. Susitvarkysiu krūtinę be implantų ir iš operacinės išriedėsiu grakštesniu juosmeniu bei plokštesniu pilvuku. Man tiko šis variantas, tad, žinoma, sutikau ir operacijos metu nušoviau du zuikius“, – kvatoja Aušrinė ir sako, kad šiandien, praėjus keleriems metams po operacijos, džiaugiasi gražia figūra ir yra be galo laiminga.

Operacijos naudojant riebalus – nebe naujovė

„Kai operacijos metu, pavyzdžiui, dėl moters sudėjimo ar kai yra sausa krūtinė, dedame mažą implantą, norisi šiek tiek daugiau tūrio, tad įsodiname riebalų. Sausa krūtinė reiškia, kad audinio viduje yra nedaug, įdėtas implantas gali kontūruotis, matytis, tada riebaliuko užsodini, kad paties audinio sluoksnis storesnis būtų, kad implanto taip nesimatytų.

Taip pat dažnai vadinamąjį „savą riebalą“ naudojame, jeigu yra didelis tarpkrūtis, ir jis toks lieka net įdėjus implantus. Tad realu ir visai gražu tais riebaliukais šiek tiek tarpkrūtį pakoreguoti, užpildydami jį gauname natūralų gražų vaizdą. Man labai patinka, kad visa tai pasiekti padeda minimalaus dydžio implantai ir savi, moters riebaliukai. Vaizdas natūralus, estetiškas, ir lieka tik minimali kapsulės kontraktūros ar riplingo rizika“, – pasakoja „Nordclinic“ plastikos chirurgas Mantas Sakalauskas.

Pačios moters riebalai taip pat naudojami išlyginant krūtų asimetriją. Anot mediko, galimi keli variantai – jei asimetrija didesnė, į krūtis dedami implantai, o likęs skirtumas koreguojamas pačios moters riebalais. Tik svarbu pabrėžti, kad jie tinka dažniausiai tik jaunoms, stangrių krūtų ir geriausiai negimdžiusioms moterims, nes padribusios odos riebalais pakoreguoti nepavyks. Chirurgas M. Sakalauskas sako, kad paciento riebalai gali būti naudojami ir formuojant sėdmenis.

„Dažniausiai moterys pageidauja vadinamojo „braziliško“ užkapakaliuko, kitaip tariant didesnių sėdmenų. Operacijos metu dažniausiai persodinama po 350 – 500 ml į kiekvieną sėdmenį, į abu sėdmenis apie 700-1000 ml. Sėdmenų didinimui skirti riebalai dažniausiai gaunami nusiurbus juos nuo pilvo, juosmens, nugaros ar šlaunų. Ši operacija atliekant ją pagal pasaulinius standartus yra saugi, kartais atliekama kartu su sėdmenų pakėlimu.

Po didelio svorio numetimo odos perteklius negrįžta į buvusią padėtį, tad sėdmenys lieka plokšti ir nukarę, beformiai. Norėdami vaizdą pakoreguoti, iš viršutinės dalies šaliname audinių lopą, kitaip tariant, pašaliname perteklinę odą. O kad sėdmenys būtų apvalesni ir įgautų formą, į apatinę jų dalį persodiname paties žmogaus riebalų. Neretai klubų srityse užpildome vadinamąsias sėdmenų duobutes (hip dips), tada moters figūra tampa panaši į smėlio laikrodį, moteriškesnė“, – patirtimi dalijasi medikas. Jis sako, kad dabar pacientės puikiai žino, kokios operacijos ir kaip atliekamos, daug domisi pačios, o tai yra gerai, nes moterys žino, ko tikėtis ir laukti.

Tapęs tėvu medikas kitaip žiūri į pacientes

Gydytojas Mantas yra dar nė pusės metų nesulaukusios mergytės tėtis.

„Ji – nuostabiausia, kas nutiko mano gyvenime“, – ypatingai šiltai apie dukrą kalba medikas. Akivaizdu, kad šeima – jo didžiausias džiaugsmas ir laimė, o dukters gimimas kiek pakoregavo ir požiūrį į po gimdymo ateinančias operuotis mamas.

„Gal daugiau pagarbos atsirado, nes kai pats matai, ką moteris turi praeiti, kad vaikutis atsirastų. Išnešioti, pagimdyti ir dar būti mama visą parą tikrai ne taip paprasta. Kūnas pasikeičia, ir jeigu moteris nori plastikos chirurgo pagalbos, kažką pakoreguoti proto ribose, reikia į tai žiūrėti rimtai, neatkalbinėti jos, nes moteris mato problemą, reiškia, jai tai svarbu, ir aš privalau padėti. Dabar suprantu, kad gimus kūdikiui, moteris pirmiausia jį mato ir prižiūri, o tik tada save pamato. Tad jeigu jau ji pastebi trūkumą, kurio nenori, kurį galima panaikinti, nesiginčiji, sutinki su moterimi ir darai“, – pasakoja M. Sakalauskas.

Jis pripažįsta, jog po dukros gimimo mamas suprantantis labiau ir stengiasi kuo ilgiau kalbėtis, kai jaučia, jog joms to reikia, ir operacijos metu koreguoti tai, kas pačiai moteriai nepatinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.