Žindančioms mamoms sukūrė paprastą testą, kuris parodo ar jų piene yra alkoholio

Žindančios mamos negali vartoti alkoholio, nes jo patenka ir į pieną, kurį geria kūdikiai, o jiems bet koks kiekis alkoholio yra itin kenksmingas. Išradingos verslininkės sukūrė testą, kuris paprastai parodo, ar piene dar yra likę alkoholio likučių.

Testas padeda mamoms būti tikroms, kad jų piene neliko alkoholio pėdsakų.<br>123rf nuotr.
Testas padeda mamoms būti tikroms, kad jų piene neliko alkoholio pėdsakų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2023, 8:25 AM

„UpSpring Miklscreen“ yra neinvazinis, paprastas, dvi minutes trunkantis testas – tereikia ant testavimo lapelio reikia užlašinti kelis lašus mamos pieno. Po kelių minučių atsakymą sužinosite pagal spalvą – nepasikeitusi spalva, nėra alkoholio, jei lapelis nusidažo rusvai, nuo žindymo dar reikia susilaikyti.

2005 metais susikūrusi mamų įmonė siūlo įvairius maisto papildus ir vitaminus būsimoms ir esamoms mamoms bei jų mažyliams.

8 testo juostelių pakuotė kainuoja 16,99 JAV dolerius (16,01 eur). Testo kūrėjos pabrėžia, kad testavimas yra labai svarbus, nes 2 proc. išgeriamo alkoholio patenka į mamos kraują ir iš ten jis patenka tokiu pačiu kiekiu į motinos pieną. Alkoholis lieka tiek mamos piene, tiek ir kraujyje tol, kol yra visiškai metabolizuojamas ir pasišalina iš sistemos. Kiek tai trunka yra ir labai individualu, ir priklauso nuo alkoholio kiekio – pavyzdžiui, alkoholis nuo vienos taurės vyno motinos organizme gali likti 2–3 valandas, todėl mamoms itinsvarbu būti tikroms, kad jis pasišalino ir žindyti yra saugu.

Po produktu prekiaujančių internetinių parduotuvių yra per tūkstančiai mamų komentarų, kuriuose jos dalijasi savo patirtimi naudojant šį testą. Vienos džiaugiasi pagaliau galėdamos „legaliai“ išgerti kokteilį ir būti ramios, kad jų kūdikiai gaus pieną be jokio alkoholio likučių. Kitos smarkiai abejojo tokių testų nauda. Trečioms nepatiko, kad tenka laukti ilgiau nei parašytas dvi minutes, kol pasirodo atsakymas ar net išgėrus keletą gėrimų, testas vis tiek rodo, kad alkoholio piene nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.