Savaitgalio renginiai šeimai: viduramžių dienos, teatro festivalis ir ėjimo varžybos

Šeimos laisvalaikio idėjomis besidalijantis tinklaraštis „Šeimos gidas“ siūlo šio savaitgalio renginius, kurie patiks ir suaugusiems, ir vaikams. Tiesa, dėl ekstremalios situacijos apribojimų į kai kuriuos jų būtina registracija arba patekimas gali būti šiek tiek ribojamas dėl didesnių žmonių srautų.

 Pramogauti šeimos šį savaitgalį galės ne tik Vilniuje, bet ir Trakuose ar Kaune.<br> Pexels.com nuotr.
 Pramogauti šeimos šį savaitgalį galės ne tik Vilniuje, bet ir Trakuose ar Kaune.<br> Pexels.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Šeimos gidas“

Jul 10, 2020, 10:51 AM

Viduramžių šventė Trakų pilyje

Šeštadienį ir sekmadienį nuo 10 iki 19 val. žvangės skydai ir skambės senovinės giesmės, nes vyks tradicinė viduramžių šventė pačioje Trakų pilyje. Laukia dirbtuvės, amatų demonstracijos, gatvės cirko ir lėlių spektaklių pasirodymai, senovinių žaidimų ir šokių mokymai. Išsamią renginių programą galite rasti paspaudę čia. Bilieto kaina suaugusiems 10 Eur, vaikams ir studentams - 5 Eur. 

Ėjimo varžybos

Šeštadienį nuo 9 val. Vilniuje vyks nemokamos „Iki“ ėjimo varžybos - prasidėsiančios Vilniaus universiteto stadione (Saulėtekio al. 26)  tęsis nuostabiais Aukštagirio geomorfologinio draustinio takais. Būtina registracija, kuri yra nemokama. Pagal registracijos numerį sužinosite savo starto laiką. Šeimoms su vaikais veiks speciali pramogų zona. 

SPOT

Šį ketvirtadienį prasidėjęs iki sekmadienio vyks šiuolaikinio gatvės teatro festivalis SPOT, kurio turės galimybę nemokamai išvysti penkis skirtingus renginius, tarp kurių – tiek vietintų scenos menų pasirodymai, tiek garsiniai pasivaikščiojimai bei meninė instaliacija. Tiesa, nors renginiai nemokami į juos būtina registruotis. Platesnę informaciją rasite „Menų spaustuvės“ puslapyje.

„Open House Vilnius“

Į šeimas ne orientuotas, bet tinkamas su vyresniais vaikais, turas po įdomiausias Vilniaus vietas. Šiais metais renginys pasipildė trimis virtualiais maršrutais Gedimino prospekte kuriuos galėsite įveikti patys turėdami tik išmaniuosius telefonus ne tik renginio metu, bet ir visą vasarą. Juos rasite „Open House Vilnius“ puslapyje. 

Šeimadienis Kauno pilyje

Liepos 15-ąją švęsime Žalgirio mūšio 610-ąsias metines. Kauno pilis kviečia įsitraukti į istorijos verpetą bei pasijusti tikru viduramžių kariu: susipažinti  su šaunamaisiais ginklais, išmokti valdyti lanką ir arbaletą. Užsiėmimas vyks liepos 11 d. 12 val. Kauno miesto muziejaus Pilies skyriuje (Pilies g. 17). Būtina registracija tel. +370 687 55263 arba el. paštu pilis.kasa@kaunomuziejus.lt

Dalyvavimas užsiėmime šeimoms (1–2 suaugę ir bent 1 vaikas) – nemokamas! Pilies skyriaus lankymas visą Šeimadienį, t.y. liepos 11 dieną, šeimoms taip pat nemokamas.

Daugiau laisvalaiskio idėjų šeimai - www.seimosgidas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.