Trys originalūs būdai paminėti Vasario 16-ąją su šeima

Ieškote idėjų kaip turiningai ir nuotaikingai pasitikti valstybines šventes kartu su visa šeimyna? Klausant tautiniais motyvais pasižyminčios muzikos suvirpa širdis ir trokštate šį patriotinį jausmą perduoti savo atžaloms?

Viena iš smagių ir praturtinančių veiklų Vasario 16-osios proga – lietuviškų gamtos vaizdų ar istorinių vietų fotografavimas ir fotoalbumo sukūrimas.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Viena iš smagių ir praturtinančių veiklų Vasario 16-osios proga – lietuviškų gamtos vaizdų ar istorinių vietų fotografavimas ir fotoalbumo sukūrimas.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2024, 11:40 AM, atnaujinta Feb 20, 2024, 1:47 PM

Prekybos centras internete „Varle.lt“ pateikia tris būdus, kaip originaliai atšvęsti Vasario 16-ąją įtraukiant visą šeimą.

Fotografavimas ir albumo kūrimas

Viena iš smagių ir praturtinančių veiklų Vasario 16-osios proga – lietuviškų gamtos vaizdų ar istorinių vietų fotografavimas ir fotoalbumo sukūrimas.

„Kuriam vaikui nepatiktų pačiam, su švelnia tėvelių pagalba, čiupti suaugusiųjų žaislą – fotoaparatą – ir fiksuoti akimirkas? Vaikai mėgsta jaustis suaugusiųjų pasaulio dalimi, matyti, kad jais pasitiki.

Tuo tarpu tėvai gali papasakoti apie pasirinktas fotografuoti vietas ir jų istoriją, ar tai būtų Signatarų rūmai, Gedimino pilis, Literatų gatvės kampeliai, ar Stelmužės ąžuolas, Puntuko akmuo, Pučkorių atodanga...

Lietuvoje apstu įspūdingų vietų gražioms fotografijoms išgauti, o tam, kad nuotraukos išties pavyktų puikios, galima pasitelkti įvairių foto technikos triukų. Tokiai veiklai puikiai pasitarnautų šiuo metu itin populiarus momentinis fotoaparatas, kuris įamžintas nedideles fotografijas iškart atspausdina pats. Pritrūkus fotopopieriaus, galima jo užsipirkti ir esant reikalui patiems papildyti jį fotoaparate“, – patarimais ir idėjomis dalinasi „Varle.lt“ komunikacijos projektų vadovė Alina Kazakevič.

Vyresnėliams ir savaime labiau įgudusiems vaikams ar paaugliams norisi kokybės, tad juos galima pradžiuginti sisteminiais ar veidrodiniais fotoaparatais, papildomais nuotraukų kokybę gerinančiais objektyvais. Menams prijaučiantys tėveliai gali patys griebti vienkartinį juostinį fotoaparatą su blykste ir nostalgiškai prisiminti senus laikus.

Visos šeimos veiklos vaisius siūlome sudėti į specialiai tam skirtą, pačių išsirinktą gražų fotoalbumą, o labiausiai pavykusius kadrus įsirėminti ir stilingai įkomponuoti namuose matomoje vietoje. Ši įvairialypė edukacinė patirtis leis ne tik pažinti šalies istoriją, lavinti estetinį pojūtį, bet ir nuotaikingai praleisti laiką kartu su šeima.

Kino teatro patirtis savuose namuose

Mėgstantiems ramesnes pramogas namų erdvėje ar esant ne pačiam palankiausiam orui, siūlome įtraukiantį būdą prisiminti Lietuvos istoriją ir ją kūrusias ryškiausias asmenybes – istorinių filmų peržiūrą kartu su šeima.

„Sakysite, kino vakarai šeimos apsuptyje jau tapo banalybe ir nieko ypatingo ar šventiško nebepavyksta sukurti? Spėjame, jog galbūt dar neišbandėte namų kino sistemos.

Susikurkite įspūdingus vaizdo ir garso efektus tiesiog savo pačių namuose! Tam reikalui puikiai tiks specialiai namų kinui adaptuotos garso sistemos (garso kolonėlių asortimentas pritaikomas kiekvieniems namams, jų akustikai ir jūsų naudojamoms technologijoms) ir, žinoma, išmanus namų kino projektorius, leisiantis stebėti filmą jūsų pasirinktu dydžiu, jei tik norėsite, per visą sieną! Tokiam kino vakarui „pasirašytų“ kiekvienas vaikas ar paauglys, net ir rodomų filmų sąraše nesant animacinių filmukų ar komedijų“, – sako A. Kazakevič.

Gardūs Lietuvos skoniai

Na, o jei jūsų šeimą geriausiai apjungia įvairių gardėsių ragavimas už bendro stalo, tuomet Vasario 16-osios proga siūlome paprastą, bet kiek primirštą būdą pasilinksminti ir prisiminti papročius – tautinių, tradicinių patiekalų gaminimą kartu su visa šeima.

„Kokia lietuviška šventė be cepelinų? Ypač kai juos gaminat kartu su vaikais bus tiek mažai terlionių pasitelkus virtuvinį kombainą-elektrinę trintuvę. Ją galėsite panaudoti ir bulviniams blynams paruošti, o jei išsirinksite kombainą su tešlos maišytuvu – jums lengvai pavaldūs taps kvapnūs lietuviški pyragai.

Esant norui išmokyti vaikus gaminti tradicinę lietuvišką baltą mišrainę, tačiau vis dar apimant nerimui įdavus jiems į rankas peilį, pravartu naudoti daržovių pjaustyklę ar elektrinį daržovių smulkintuvą. Ir vaikams įdomu, ir tėvams ramu, o visai šeimai – gardu!“ – idėjomis dalinasi A. Kazakevič.

Taigi būdų perduoti vaikams meilę tėvynei per istorijos, gamtos, papročių pažinimą, išties yra įvairių. Ir jei vaikai dar per maži, kad susidomėtų istorine, patriotine literatūra, juos ugdyti galima ir linksmais, mažiau susitelkimo reikalaujančiais, tačiau tiek pat praturtinančiais metodais. Svarbu, kad linksma būtų visai šeimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.