Goda Prapuolenytė. „Mamyte, kur tie žmonės, kuriuos šiandien pakarsim?“

„Nebūtina skiepyti visų vaikų. Tik tuos, kuriuos nori pasilikti“, – socialiniuose tinkluose vaikšto internetinis memas. „Jeigu vaiko nuomonė dėl vakcinacijos nesutampa su tėvų (įtėvių), globėjų arba rūpintojų nuomone, jis gali kreiptis į savo gydytoją, kuris kreipiasi į gydytojų konsiliumą, o šis priima sprendimą dėl vaiko vakcinacijos nuo COVID-19 ligos. Gavęs gydytojų konsiliumo pasirašytą dokumentą, vaikas gali savarankiškai registruotis skiepui ir pats atvykti į vakcinacijos centrą“, – skelbia Sveikatos apsaugos ministerija.

Goda Prapuolenytė-Leonavičienė.<br>T.Bauro nuotr.
Goda Prapuolenytė-Leonavičienė.<br>T.Bauro nuotr.
Tiek dieną, tiek vakare prie Seimo besibūriuojančių žmonių tarpe buvo ir šeimų su vaikais.<br>T.Bauro nuotr.
Tiek dieną, tiek vakare prie Seimo besibūriuojančių žmonių tarpe buvo ir šeimų su vaikais.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 11, 2021, 8:16 PM

O kas vaikus apsaugos nuo tėvų, atsivedusius juos į riaušes ir statančių keturmečius prieš riedančius Seimo narių automobilius? Taip, šia patirtimi pasidalijo Seimo narys Andrius Navickas, kuriam panorus išvažiuoti "paslaugus" tėvelis ar mamytė pakišo mažylį beveik po ratais. 

Po vakarykščių įvykių Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos išreiškė susirūpinimą dėl vakar prie LR Seimo vykusio protesto mitingo metu, vėliau peraugusio į riaušes, pastebėtų vaikų.

„Atkreipiame tėvelių dėmesį, kad jų pareiga yra užtikrinti savo vaikų saugumą, todėl kiekvieną kartą reikia kritiškai įvertinti, ar aplinka, kurioje yra vaikai, yra jiems saugi. Praėjusios nakties įvykiai parodė, kad situacija gali kisti greitai ir neprognozuojamai. Tad žmonės turėtų labai atsakingai vertinti situaciją ir saugoti savo vaikus“, – sako Tarnybos direktorė Ilma Skuodienė.

Ne, apie nukentėjusius vaikus skundų negauta, bet kas pamatuos psichologines traumas, po to, kai visą dieną vaikai praleido apsupti triaukščiais keiksmažodžiais besisvaidančių budulių? Kas lieka vaiko galvoje, kai taikus protestas virsto agresijos priepuoliu nuo akmenų iki sprogmenų svaidymo? Kiek naktų jie atsibus košmare prisiminę tas labai tikroviškas kartuves „blogiems žmonėms“, kaip sakė mamytė.

Lietuvos baudžiamojo kodekso 159 straipsnyje teigiama, kas yra Vaiko įtraukimas į nusikalstamą veiką: „Tas, kas įtikinėdamas, prašydamas, papirkdamas, grasindamas, apgaule ar kitokiu būdu įtraukė vaiką į nusikalstamą veiką, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.“

Nuo 17 val. tai buvo ne mitingas, o nelegalios (ir agresyvios) riaušės, kurios tikrai buvo skatinančios neapykantą ir smurtą, kas Lietuvoje yra laikoma nusikaltimu.

Vaiko teisių apsaugos įstatymas taip pat teigia, kad nepriežiūra, pavojaus sukėlimas vaiko sveikatai, kuris traktuojamas, kaip fizinis smurtas, yra smurto prieš vaikus formos. Gaila, niekur nėra įvardinta, kad piktybinis vaikų nuteikinėjimas, manipuliavimas vaikų nuomone, netinkamo pavyzdžio rodymas vis dar nėra įteisinta, kaip žalingas poelgis vaikams už kurį atsakomybę turėtų prisiimti kalčiausi – tėvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.