Pedagogė pasidalino ypatinga mokinės dovana ir svarbia žinute visuomenei

Viena Merilando (JAV) mokytoja pasidalijo emocinga žinute prieš laukdama kol sugrįš moksleiviai ir pedagogai į mokyklas.

Mokytoja, gavusi dovanų iš moksleivės, tiki, kad vaikai yra geresni nei suaugę mano.<br>„Pexels“ nuotr. / lrytas.lt koliažas
Mokytoja, gavusi dovanų iš moksleivės, tiki, kad vaikai yra geresni nei suaugę mano.<br>„Pexels“ nuotr. / lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2022, 2:42 PM, atnaujinta Aug 28, 2022, 2:43 PM

Septintus metus pradinukus mokanti Ali Levasseur pradėjo ruoštis naujiems mokslo metams ir savo atradimu, kuris tapo beveik anekdotu, nusprendė pasidalinti socialiniuose tinkluose, rašo portalas today.com.

„Praėjusiais metais visi mano 70 klasės vaikai turėjo maždaug 10 porų žirklių ir, jei mane pažįstate, žinote, kad kas antrą dieną darome užsiėmimus, kuriems paprastai reikia žirklių“, – rašė A.Levasseur.

Paskutinę praėjusių mokslo metų dieną viena iš mokinių padovanojo užsegamą maišelį su 5 poromis žirklių, kurias nupirko už savo sutaupytus kišenpinigius.

„Jaunoji karta netampa „blogesnė“. Vaikai netampa „blogesni“. Mes juos silpniname. Vaikai yra tokie iš prigimties geri, tyri ir sveiki“, – viešai savo nuomone dalijosi Ali.

Ji patikino, kad vaikai yra kaip kempinės ir elgiasi taip, kokį pavyzdį mato.

„Šiuo metu jie mato neapykantą, nesaugias mokyklas ir niekas dėl to nieko nedaro, juos veikia socialinės žiniasklaidos toksiškumą ir visa tai, kuo ji tapo. Tik penas apmąstymams. Tai tik baisus laikas auginti vaikus, nes mes taip darome.“, – rašė ji.

Ji prisipažino, kad jaučiasi sugniuždyta dėl to, kad jai tenka dirbti mylimą darbą tokiais sunkiais laikais ir jai tenka labai nerimauti dėl vaikų.

„Mano mokiniams, kurie turi elgesio problemų, dažniausiai labiausiai reikia mano meilės. Elgesys yra visiškai išmoktas įgūdis iš to ir tai, ką jie mato namuose, taip elgiasi ir kitur. Vaikai tyčiojasi, jie mato susiskaldymą, neapykantą ir visuomenę apsėstą buvimo internete“, – kritikavo pedagogė.

Ji apgailestauja ir dėl to, kad dabar vaikai ir mokykla nebėra visuomenės prioritetas – JAV vis dažniau vyksta šaudynės mokyklose, bet specialistai vis dar nėra papildomai apmokomi.

Parengta pagal „Today“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.