Idėjos, kaip sutikti Naujuosius metus, jei auginate kūdikį

Kūdikio gimimas tikrai pakeičia įprastus dalykus jūsų gyvenime, o ypač, jei tai pirmasis jūsų vaikas. Įprastai, greičiausiai, 2023-uosius sutiktumėte triukšmingame vakarėlyje, bet dabar reikia pagalvoti ir apie naują šeimos narį. Dalijamės idėjomis ir patarimais, kaip švęsti auginant kūdikį.

Jei norite, kad šie Naujieji metai būtų prisiminti – nes tai pirmieji jūsų kūdikiui – kodėl gi neįkasus svarbių prisiminimų pripildytos laiko kapsulės?<br>„Canva“ nuotr.
Jei norite, kad šie Naujieji metai būtų prisiminti – nes tai pirmieji jūsų kūdikiui – kodėl gi neįkasus svarbių prisiminimų pripildytos laiko kapsulės?<br>„Canva“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2022, 8:03 PM, atnaujinta Dec 30, 2022, 8:04 PM

Pirmieji Naujieji metai jūsų vaikui yra tikrai svarbus įvykis visai šeimai, rašo portalas themummybubble.co.uk, bet jo rutina visiškai skiriasi nuo jūsiškės. Bet tai netrukdo linksmai sutikti Naujuosius metus, tereikia veiksmų plano ir tam tikro pasiruošimo. Prisiminkite, kad viena naktis, kai sutrikdysite vaiko ritmą, nepadarys jam jokios žalos, tad leiskitės į nuotykį.

Tai, jog auginate kūdikį, visai nereiškia ramių Naujųjų metų sutikimo namuose. Iš tiesų, kuo vaikas mažesnis, tuo lengviau, nes paaugęs mažylis norės pramogų ir dėmesio sau, o kūdikis, greičiausiai, miegos jums ant rankų. Be to, kūdikiai yra daug lankstesni rutinos klausimais, jiems svarbu ne kur miegos, bet kad tik tėvai būtų šalia.

Kaip galima atšvęsti Naujuosius su kūdikiu? Štai keletas idėjų.

Mėgaukitės ramia naktimi

Patogi pižama, gardus maistas, kurio, jei nemėgstate, nereikia ruošti, geras filmas ir gardus nealkoholinis kokteilis. Nuvargusiems naujiems tėvams toks Naujųjų metų sutikimas gali būti puikus planas, o vaiko rutina nebus sutrikdyta, nereikės niekur ruoštis.

Pasikvieskite svečių

Svečiai visai nereiškia trankaus vakarėlio – pakvieskite vakarienei keletą artimiausių draugų. Ir vėl, jūsų mažylio ritmas nebus sutrikdytas, o jūs pasimėgausite puikia kompanija.

Organizuokite vakarėlį dienos metu

Jei turite draugų su panašaus amžiaus vaikais, kurie susiduria su ta pačia dilema nežinodami ką nuveikti vidurnaktį, kodėl nepakeitus šventės laiko? Suaugusieji gali mėgautis gardžiu švedišku stalu, galbūt net šampano taure ir pabendrauti, kol vaikai kartu žaidžia.

Tokiu būdu visi gali grįžti namo laiku, vaikai išlaikys įprastą rutiną, o suaugusieji vis tiek galės smagiai praleisti vakarą.

Įkaskite laiko kapsulę

Jei norite, kad šie Naujieji metai būtų prisiminti – nes tai pirmieji jūsų kūdikiui – kodėl gi neįkasus svarbių prisiminimų pripildytos laiko kapsulės?

Galite pridėti savo kūdikio nuotrauką, jo mėgstamiausio žaislo nuotraukas, laišką savo kūdikiui apie tai, kokie jūsų prisiminimai apie jį iki šiol, ir vieną detalę iš jų naujagimio aprangos.

Užkaskite jį savo sode ar kitoje saugioje vietoje ir planuokite jį iškasti, kai jiems sukaks 18 metų arba per pirmąsias Naujųjų metų išvakares, kai jiems bus 18 metų!

Kurkite tradicijas

Nuvykite Naujų metų išvakarėse ar pirmą 2023 metų dieną kur nors su visa šeima – tegu bus tai nauja jūsų tradicija. Galbūt, tai pasivaikščiojimas pažintiniame take ar kopimas į piliakalnį, o gal prabangūs pietūs restorane. Pažadėkite, kad taip pasistengsite elgtis kasmet, tad ir paaugus vaikui bus labai smagu prisiminti šios tradicijos ištakas.

Nepamirškite padaryti daug nuotraukų

Kad ir ką darytumėte Naujųjų metų išvakarėse, fotografuokite. Labai svarbu įamžinti visus prisiminimus, todėl fotografuoti ne tik mažylį, bet ir visus šeimos narius kartu.

Mažiau lūkesčių

Naujųjų metų išvakarėse dažnai patiriame spaudimą, nes manome, kad turime padaryti šį vakarą įsimintinu. Tiesa ta, kad galite tai padaryti ypatinga, darydami tiesiog ką nors paprasto namuose su šeima. Naujųjų metų sutiktuvės nebūtinai turi būti didelis vakarėlis, tai gali būti paprastas vakaras, praleistas su artimiausiais ir brangiausiais žmonėmis.

Parengta pagal „The Mummy Bubble“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.