Chemikalai ryškioje pakuotėje vos neatėmė mažyliui gyvybės: supainiojo su saldainiu

Mama iš Kerio miesto (JAV, Šiaurės Karolina) reikalauja kurti saugesnes saldumynų etiketes po to, kai jos sūnus netikėtai apsinuodijo. Berniukas prarijo kenksmingų cheminių medžiagų, supainiojęs tai su saldainiais, rašo portalas wral.com.

 Vaikas supainiojo pakuotes ir vietoje saldainių suvalgė pavojingos cheminės medžiagos.<br>„Unsplash“ nuotr.
 Vaikas supainiojo pakuotes ir vietoje saldainių suvalgė pavojingos cheminės medžiagos.<br>„Unsplash“ nuotr.
Vaikas supainiojo pakuotes ir vietoje saldainių suvalgė pavojingos cheminės medžiagos.<br>„Amazon“ nuotr.
Vaikas supainiojo pakuotes ir vietoje saldainių suvalgė pavojingos cheminės medžiagos.<br>„Amazon“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 29, 2023, 3:45 PM

Vaikai alpsta dėl keisčiausių saldumynų, kurie sproginėja burnoje, dažo liežuvį ar būna neapsakomai rūgštūs, o jie būna įpakuoti į ryškiaspalves pakuotes. Conneris Tayloras su jaunesniais pusbroliais šventė Naujuosius metus ir žaidė žaidimus, kurių laimėtojai pelnė prizus – saldainius, giminaičių pirktus iš vietinės saldumynų parduotuvės.

Devynmetis atidarė savo prizą ir įsidėjo šiek tiek į burną – nepajuto jokio skonio, tad smulkių granulių įsibėrė dar daugiau. Tuomet jo burna, kaip jis pats sako, užsidegė.

Connerio mama Laura Taylor pastebėjo, kad sūnų ištiko bėda – ji pažvelgė į praplėštą pakuotę ir suprato, kad tai visai ne saldainiai. Vietoj to Conneris suvalgė „Lucky's Mystical Dragon Flames“ – cheminę medžiagą, skirtą ugnies spalvai pakeisti.

„Lucky’s Mystical Dragon Flames“ pakuotė savo dydžiu ir forma yra kaip populiarūs saldainiai „Pop Rocks“, o viduje esantis turinys taip pat panašus. Tačiau vietoj cukraus, „Lucky's Mystical Dragon Flames“ yra pagamintas iš pavojingų cheminių medžiagų.

„Jame yra chlorido, polivinilo ir vario. Mes paskambinome Apsinuodijimų tarnybą ir jie nedelsdami iškvietė gydytoją, kuris konsultavosi su toksilogu“, – prisimena mama.

Berniukas buvo skubiai išvežtas į ligoninę, kur paaiškėjo, jog kepenų rodikliai aukštesni nei įprasta, o tai reiškė apsnuodijimą toksinais. Saldainį atnešęs giminaitis tikina, kad net nepastebėjo, kaip tarp jų parduotuvėje įsimaišė šis gaminys.

Labiausiai mama pyksta dėl to, kad pakuotė su liepsną pučiančiu drakoniuku labai vilioja vaikus, nes atrodo kaip saldumynai. Ant pakuotės priekio nebuvo užrašyta nieko bauginančio, nesimatė ir įspėjančių ženklų. Tik apvertę pakuotę pamatysite tokius įspėjimus kaip „atsargiai, dirgina ir kenksminga prarijus“. Spėkit, kuris vaikas skaito kitą pusę?

Tai ne pirmas kartas, kai ši nuotaikinga pakuotė „apgauna“ vaikus – 2018 metais toks pat atvejis užfiksuotas Minesotoje.

Parengta pagal WRL inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.