Jaunieji šauliai moko bendraamžius, kaip saugiai elgtis vasarą vandenyje, gatvėje ar socialiniuose tinkluose

Vaiko teisių gynėjai ir Lietuvos šaulių sąjungos Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios (Vilniaus) rinktinės jaunieji šauliai, linkėdami visiems vaikams saugios vasaros, sukūrė filmukų ciklą, kuriame dalijasi patarimais, kaip saugiai elgtis ne tik gatvėje, gamtoje, vandenyje, bet ir socialiniuose tinkluose bei ką daryti ištikus nelaimei.

Vaiko teisių gynėjai ir Lietuvos šaulių sąjungos Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios (Vilniaus) rinktinės jaunieji šauliai, linkėdami visiems vaikams saugios vasaros, sukūrė filmukų ciklą, kuriame dalijasi patarimais, kaip saugiai elgtis ne tik gatvėje, gamtoje, vandenyje, bet ir socialiniuose tinkluose bei ką daryti ištikus nelaimei.<br>Stop kadras.
Vaiko teisių gynėjai ir Lietuvos šaulių sąjungos Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios (Vilniaus) rinktinės jaunieji šauliai, linkėdami visiems vaikams saugios vasaros, sukūrė filmukų ciklą, kuriame dalijasi patarimais, kaip saugiai elgtis ne tik gatvėje, gamtoje, vandenyje, bet ir socialiniuose tinkluose bei ką daryti ištikus nelaimei.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės vaiko teisių ir įvaikinimo tarnyba

2023-06-13 11:01

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės Ilmos Skuodienės teigimu, jaunieji šauliai neabejotinai yra vieni iš jaunosios kartos lyderių ir pilietiškumo, atsakomybės, brandos pavyzdys savo bendraamžiams. „Patarimai, kaip saugiai praleisti vasarą, ką daryti kritinėse situacijose kilo iš jų pačių patirties bei šauliško pasirengimo, todėl kviečiame ir vaikus, ir jų tėvus, globėjus, kitus artimuosius juos ne tik išklausyti, bet ir aptarti, įsidėmėti. Tikime, kad jaunųjų šaulių balsas pasieks jų bendraamžius ir įtikins labiau save tausoti“, – sako I. Skuodienė.

Vaiko teisių gynėjams antrina Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės vadas mjr. Mindaugas Milius. „Šaulių pagrindinis siekis yra valstybės saugumas. Jaunųjų šaulių ugdymo programose daug dėmesio skiriama jaunimo saugumui užtikrinti, saugumui, kuris apima ne tik atsakingą elgesį, bet ir pagalbos suteikimą įvykus nelaimei. Įsitraukdami į projektą vaikai gavo galimybę pasidalinti savo žiniomis ir mano vertinimu tai jie atliko labai įtaigiai. Labai tikiuosi, kad Lietuvos šaulių sąjungos ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos projektas padės vaikams išvengti nelaimių. Visiems saugios vasaros!“, – linki 10-osios šaulių rinktinės vadas.

Ciklą sudaro trumpi edukaciniai vaizdo filmukai, kuriuose kalbama apie saugumą gamtoje ir kaip elgtis nenumatytose situacijose – pasiklydus ar netikėtai prasidėjus audrai. Jaunieji šauliai bendraamžiams išsamiai paaiškina apie pavojus vandenyje ir prie jo, kaip elgtis pradėjus skęsti ir kaip saugiai pagalbos ranką ištiesti skęstančiajam.

Vasarą, kai vaikai daugiau laiko leidžia kieme, su draugais, dažnai namo sugrįžta vėliau nei įprasta. Tad kaip pasirinkti kelią, kuriuo į namus sugrįžti būtų saugu ir, kodėl svarbu sugrįžti su tėvais, globėjais sutartu laiku taip pat paaiškinama vaikai vaikams.

„Elgesys, kuris skaudina kitus, negali būti toleruojamas. Tolerancijos turime mokytis patys ir mokyti šalia esančius draugus“, – vaizdo filmuke apie toleranciją kalba jaunoji šaulė Kamelija ir kviečia gerbti vieniems kitus. Neabejotina, kad vaizdo filmukas apie saugumą socialiniuose tinkluose bus naudingu ir pamokančiu, o jį peržiūrėję vaikai ir tėvai supras, kodėl visai šeimai reikia turėti galimybę patekti į privačius socialinius tinklus.

Vaiko teisių gynėjai tiki, kad edukaciniai vaizdo filmukai bus dar viena priežastis su vaikais namuose ar mokykloje pasikalbėti apie saugumą, atsakomybę, toleranciją ir pagarbą – pamatines vertybes, kurių mokomi jaunieji šauliai ir kiekvienas mūsų šalies vaikas.

Edukacinius filmukus galite rasti vaiko teisių gynėjų Youtube kanale bei Facebook paskyroje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas