Lrytas.lt kartu su vaikų teisių gynėjais pristato projektą „Auginu ir augu“

Nuo šiol naujienų portale lrytas.lt – dar daugiau socialiai atsakingo turinio. Vienas skaitomiausių šalies portalų kartu su vaiko teisių gynėjais inicijuoja projektą „Auginu ir augu“, kurio metu su skaitytojais dalinsis specialistų patarimais, realiomis istorijomis bei atsakys į tėvams rūpimus klausimus.

Lrytas.lt  kartu su vaiko teisių gynėjais inicijuoja projektą „Auginu ir augu“.
Lrytas.lt  kartu su vaiko teisių gynėjais inicijuoja projektą „Auginu ir augu“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2023, 2:24 PM, atnaujinta Nov 9, 2023, 9:01 PM

Pasak portalo lrytas.lt vystymo vadovės Gretos Ališauskaitės-Bagušauskienės, tai jau nebe pirmas kartais kai portalas bendradarbiauja su vaiko teisių gynėjais. Šių metų pavasarį inicijuota vieša diskusija apie socialiniuose tinkluose augančius vaikus sulaukė didžiulio visuomenės dėmesio ir parodė, kaip trūksta informacijos aktualiomis su vaikais susijusiomis temomis.

Lrytas.lt siekia būti socialiai atsakingas portalas, tikime, kad šia iniciatyva prisidėsime prie smurto prevencijos, visuomenės informuotumo didinimo. Projektu „Auginu ir augu“ siekiame paskatinti ne tik vaikus ieškoti pagalbos, bet ir tėvus, su vaikais dirbančius specialistus, ieškoti būdų, kaip atpažinti pagalbos poreikį ir kaip padėti“, – sako G. Ališauskaitė-Bagušauskienė.

Pasak Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės Ilmos Skuodienės, visuomenės susidomėjimas vaikų auginimo temomis, nepakantumas vaiko teisių pažeidimams nuolatos didėja, tad vaiko teisių gynėjų prioritetas yra suteikti žmonėms naudingą informaciją, skatinti visuomenės sąmoningumą ir atsakomybę prieš vaikus.

„Mes kiekvienais metais gauname daugiau pranešimų apie galimus vaiko teisių pažeidimus, praėjusiais metais gavome daugiau nei 45 tūkst. pranešimų, kad vaikui gali reikėti pagalbos, šiais metais per pirmus III ketvirčius tokių pranešimų – jau 42 tūkst.

Tad akivaizdu, kad Lietuvos žmonės vis geriau atpažįsta netinkamą elgesį su vaikais ir išdrįsta kreiptis pagalbos tiek dėl savo šeimos, tiek dėl aplinkinių. Ypatingai svarbu, kad į visuomenės švietimą įsitraukia žiniasklaida. Džiugu, kad turime bendrą tikslą – dar labiau šviesti visuomenę ir siekti nulinės tolerancijos ne tik smurtui prieš vaikus, bet ir vaiko teisių pažeidimams apskritai“, – sako I.Skuodienė.

Šio bendradarbiavimo tikslas – dalintis patirtimi ir gerąja praktika, šviesti visuomenę smurto prevencijos, pozityvios tėvystės skatinimo klausimais, plėtoti socialinę partnerystę. Taip pat stiprinti kompetencijas skirtingų smurto formų atpažinimo ir mažinimo bei visuomenės informavimo ir nuomonės formavimo srityse.

Naudingą informaciją ir atsakymus į dažniausiai kylančius klausimus nuo šiol bus galima rasti lrytas.lt skiltyje Auginu ir augu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.