Po savaitgalio eilės Baltarusijos pasienyje nesumažėjo

Lietuvos ir Baltarusijos pasienio punktuose po kaitraus savaitgalio daugiau kaip iki 15 kilometrų nusidriekusios vilkikų eilės ties Medininkais išliko - čia įvažiavimo į Lietuvą laukia 500 sunkvežimių.

Palyginti su praėjusiais metais, automobilių srautas šiemet Lietuvos-Baltarusijos pasienyje padidėjo 16 proc.<br>M. Kulbis.
Palyginti su praėjusiais metais, automobilių srautas šiemet Lietuvos-Baltarusijos pasienyje padidėjo 16 proc.<br>M. Kulbis.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2012, 1:09 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:02 PM

Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ duomenimis, pirmadienio rytą milžiniškos - iki 300 vilkikų vilkstinės tebesidriekia ir ties mažesnio pralaidumo Lavoriškių bei Raigardo pasienio postais.

Asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius tikisi, kad eilės, ypač gausiai grįžtančių vilkikų iš Rytų, ims sklaidytis bent savaitės viduryje. „Kiekviena prastovos diena mums reiškia maždaug 700 litų nuostolius“, - sako A. Kondrusevičius.

Pasak jo, būtina neatidėliojant atnaujinti pasienio infrastruktūrą, kad eilių problema nestabdytų tranzito per mūsų šalį. „Turėtų būti kalbama ne vien apie deramą pasienio postų išplėtimą, važiuojamųjų juostų, muitinės ir pasienio apsaugos pareigūnų darbo vietų didinim,ą bet ir saugių poilsio aikštelių vilkikų vairuotojams įrengimą“, - sako A. Kondrusevičius.

Be krovinių iš Rusijos grįžtančiam transporto srautui aptarnauti padėtų postų Tverečiuje, Adutiškyje pritaikymas sunkiojo transporto patikrai. Daugiau kaip pusė sunkvežimių, įvažiuojančių į Lietuvą, yra tušti, tad ir patikros procedūros jiems yra paprastesnės.

Palyginti su praėjusiais metais, automobilių srautas šiemet Lietuvos-Baltarusijos pasienyje padidėjo 16 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio