Prašoma geologų nuomonės dėl atominės elektrinės statybos

Dėl naujos atominės elektrinės statybos Seimo Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis kreipėsi į Lietuvos geologijos tarnybos, kurios kompetencijoje yra valstybinių geologinių tyrimų organizavimas ir vykdymas bei valstybinis žemės gelmių naudojimo reguliavimas ir kontrolė, direktorių Juozą Mockevičių.

Lietuvos geologams priekaištaujama, kad jie leidžia darbus atlikti kolegoms iš užsienio.<br>V.Balkūnas.
Lietuvos geologams priekaištaujama, kad jie leidžia darbus atlikti kolegoms iš užsienio.<br>V.Balkūnas.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 2, 2012, 11:16 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:56 PM

Parlamentaras prašo atsakyti, ar ši tarnyba vadovauja geologiniams Visagino atominės elektrinės (AE) tyrimams ir ar Lietuvos geologai nepajėgūs atlikti minėtų tyrimų, nesamdant specialistų iš užsienio.

„Kas pasikeitė nepriklausomoje Lietuvoje, kad geologai nebeprieštarauja, jog vietovėje, kurią jie laikė netinkama ankstesnei atominei elektrinei, naujosios AE statyba tapo nepavojinga?“ - klausia V. Žiemelis.

Pasak jo, dar sovietmečiu, prieš statant Ignalinos atominę elektrinę, Lietuvos geologijos ekspertų vertinimais, Drūkšiai buvo laikomi tik rezerviniu variantu, kuris kategoriškai jų buvo atmetamas.

„Tačiau šiandien iš Premjero Andriaus Kubiliaus girdime, kad dabar VAE atliekami nauji lietuvių ir amerikiečių geologiniai tyrimai, kurie, pasak jo, atitinka aukščiausius tarptautinių tyrimų standartus“, - stebisi V. Žiemelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.